Yürüyüş ve Dağ Botları nasıl bağlanır ?

Su toplaması gibi yürüyüş boyunca ızdırap duyacağınız yaralanmaların başlıca sebepleri yanlış çorap seçimi ve yanlış ayakkabı bağlamaktır. Bugünkü yazıda konforlu bir yürüyüş için botlarınızı nasıl bağlamanız gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaşacağım.

Botlarımızı düzgün bağlamazsak ayaklarımız botun içinde gezinir. Sürekli açılan bağcıklarla uğraşmak zorunda kalırız. Su toplamasının, yokuş inerken parmak uçlarının ve tırnakların yara olmasının en başlıca sebeplerinden bir tanesi bağcıkların yanlış bağlanmasıdır. Botu bileğimize sabitlemezsek, yokuş inerken ayak öne kayacak, parmaklar burna sürtecek ve bu durum ızdırap duyup cilt ve tırnak yaralanmalarına sebep olacaktır.

ayakkabi giymek
Ayakkabı veya botlarınızı giydikten sonra bağcıklarını bağlarken burnunu havaya kaldırın. Bağcıkları önden arkaya doğru sıkın. Böylece topuğunuz tam yerine oturacak, yürürken topuğunuz oynamadığı için sürtünmeden kaynaklanan su toplamasını önlemiş olacaksınız.

Botları düzgün bağlamamanın meydana getirdiği bir başka olumsuzluk ise; ayak botun içinde sürekli gezineceğinden, botun iç astarı kısa sürede yıpranacak ve astarın altında kalan su geçirmez goretex membran zarar görecektir. Bot su geçiriyor diye satın aldığınız mağazanın yolunu tutunca muhtemelen size botu yanlış kullandığınız yanıtı verilecektir.

Ayak yaralanmalarını önlemek, konforlu bir yürüyüş yapmak için elbette doğru ayakkabı seçimi yapmış olmak, yürüyüş için uygun çorap kullanmak şarttır. Bağcıkları doğru bağlamak bunların tamamlayıcısı gibi düşünülmelidir.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın