İştah Kesici Bir Mucize mi Şişirilmiş Balon mu? Krom Pikolinat

Her şeyi doğru yapıyor olduğum halde, tatlıya karşı olan iştahım bir türlü azalmıyor. Günlük ortalama 2000 kalori tüketip, yaklaşık 3000 kalori harcıyor olmama rağmen, tartıda aylardır bir değişiklik yok. Krom Pikolinat hakkında yapılmış yorumları okuduktan sonra, denemeye karar verdim.

Lifli beslenmek, bol su içmek, yeterli protein almak, spor yapmak ve stresten uzak durmak gibi, iştah kestiği bilinen hemen her yöntemi sürdürmeme karşın, gece saat 10 sıralarında tatlıya karşı kıvrandıracak ölçüde istek duyup kendimi markete zor atıyorum.

Sabahtan akşama dek dört dörtlük yaşayıp, 1800-2000 kalori arasında sağlıklı beslendikten sonra, akşam saat 10 sıralarında gelen bu krizin sonucunda yaklaşık 1000 kalori daha alıp; günün sonunda 3000 kalori beslenmiş, 3000 kalori yakmış olarak el ele, baş başa kalıyorum. Bununla da ilgili bir yazı yazdım, fırsat bulduğunuzda okursunuz.

Yani özet olarak akşamları gelen tatlı kriziyle başa çıkmak için ya kendimi duvara zincirleyeceğim ya da bu konuda yardımcı olduğunu iddia ettikleri bir takviye ile işi çözmeye çalışacağım.

İştah Kesmenin Anahtarı: Kan Şekerinin Dengelenmesi

Yaptığım tüm araştırmalarda, tatlı krizi, abur cubur tüketimi, iştah gibi konuların tartışıldığı tüm platformlarda kan şekerine işaret edildiğini fark ettim. Özet olarak kan şekerinin dengelenmesi, kilo kontrolünün vazgeçilmez bir yöntemi olarak karşıma çıktı.

Kan şekeri düştüğünde uyurgezerler gibi istemsizce şekere ve abur cuburlara yöneliyormuşuz. Tam da yıllardır yaşadığım durumu tarif etmişler.

Yüksek miktarda tatlı yeme ihtiyacının yeterli karbonhidrat tüketilmemesi, ara öğün yapmamak, fazla egzersiz gibi farklı nedenleri de olduğunu söyleniyor. Ancak konu gene dönüp dolaşıp kan şekeri ekseninde tartışılıyor.

Kan şekerini doğal olarak düşürmenin de yöntemleri varmış. Ancak bende bu konuda ne istek, ne de enerji kaldı.Yaklaşık 2 yıldır süren kilo verme macerasında artık sıkılmaya başladım. “Bunu azalt, şunu çoğalt, hayata pozitif bak, sabahları demlenmiş çayın üstüne otur” gibi yöntemler duyduğumda artık kusma isteği hissediyorum.

Krom Pikolinat (Chromium Picolinate) Kan Şekerini Dengeleyen Mucize Bir Çözüm mü Yoksa Balon mu?

Krom pikolinat bildiğiniz krom mineralinden mamul bir madde. Krom mineralini çeşitli işlemlerden geçirip insan vücudunun emilimini yapabileceği hale getiriyorlar. Krom minerali bu formdayken adı “krom pikolinat” oluyor. Yani sentetik bir maddeden bahsetmiyoruz.

Krom doğal olarak bir çok besinde bulunuyor. Ancak kan şekerini dengeleyecek kadar konsantre miktarda bulunmadığı için, bu maddeyi besinlerden alıp da faydalanmayı aklınızdan çıkarın.

Solgar'ın krom pikonilat tabletinden bir kutu alıp şans vermeye karar verdim. İçinde 90 kapsül bulunan bir kutu hap kargo dahil 80 liraya mal oldu. Güncel fiyatı aşağıdaki tablodan kontrol edebilirsiniz.

Solgar Krom Pikolinat satın al
Solgar Krom Pikolinat fiyatını Online alışveriş sitelerinde kontrol etmek için tıklayın
N11 fiyatı Amazon Türkiye fiyatı Trendyol fiyatı

İyi ki yurt dışındaki forumları araştırmışım, bu hapı doktor tavsiyesiyle alanlar “günde 3 kapsül kullanılacak” diye özellikle belirtmişler. Eğer günde tek kapsül tüketirseniz bir işe yaramıyormuş.

krom pikolinat

Hapları sabah aç karnına, öğlen yemeğinden hemen önce, akşam 10 sıralarında tatlı krizi yaklaştığında büyük bir bardak suyla (400 ml.) beraber aldım.

İlk gün plasebo etkisi midir nedir bilmiyorum, günü tatlı tüketmeden bitirdim. İlk 15 gün kapsülleri hiç sektirmeden kullandım. 15 gün boyunca yalnızca el alışkanlığından 2-3 ufak çikolata yedim. 15 günün ardından hapları sektirmeye, almam gereken saatlerde atlamaya başladım. Buna karşın tatlıya karşı olan iştahımda belirgin bir artış olmadı.

Kutunun sonuna geldiğimde ise iyice su koyverdim. Son 10 gündür kutuda 4-5 hap bulunmasına rağmen hiç tüketmedim ve son iki gün itibarıyla tekrar markete dadandığımı söyleyebilirim.

Krom pikolinat kullanımı bırakılınca iştah açılıyor mu?

Evet, krom pikolinat kullandığınız süre boyunca tatlıya karşı iştahı belirgin biçimde (günde 3 kapsül tüketmek şartıyla) baskılıyor. Ancak kapsülleri düzensiz almaya başladığınızda, tablet kullanımını bıraktığınızda tekrar eski alışkanlıklara geri dönüyorsunuz.

Krom pikolinat zararlı mı?

Gene yurt dışındaki tartışma platformlarından edindiğim bilgiler krom pikolinat maddesini en fazla 3 ay kullanmanız yönünde. Karaciğeri yorduğu, toleransı düşük kişilerde karaciğere bağlı kaşınma gibi yan etkiler gösterdiğinden bahsediliyor.

Ben hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım. Eğer kaşıntı gibi etkiler görürseniz kullanmayı derhal durdurun. Kilo kaybedeceğim diye organlara zarar vermenin gereği yok.

Hangi marka krom pikolinat satın almalı?

Ben Solgar kullandım. Yerli ilaç firması Vefa İlaç'ın “VeNatura Krom Takviye Edici Gıda” adı altında sattığı bir çözüm de kullanılabilir.

Fiyat avantajı yüzünden (39,50 TL) yerli çözüm kullanmanızı öneririm. Piyasada Nature's Bounty, Nutraxin ve Dinamis gibi firmaların da çözümleri var, ancak N11 gibi mecralarda satılan bu ürünlerin sahte, tarihleri geçmiş olma olasılıkları yüksek.

Özet olarak, Solgar veya VeNatura'nın güvenle kullanabileceğiniz ürünler olduğunu söyleyebilirim.

Solgar Krom Pikolinat satın al
Solgar Krom Pikolinat fiyatını Online alışveriş sitelerinde kontrol etmek için tıklayın
N11 fiyatı Amazon Türkiye fiyatı Trendyol fiyatı


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“İştah Kesici Bir Mucize mi Şişirilmiş Balon mu? Krom Pikolinat” üzerine 10 yorum

  1. Ben günde bir tane alıyorum iştahımı ve şeker arzumu azalttı hatta bitirmeye yaklaştı nerdeyse o yüzden bir tane bence bana yeterli

    Yanıtla
  2. yazıda sözü geçen miktarlar çok fazla , ben venatura’nın takviyesini almıştım 10 gün kadar günde 1 tablet kullandım daha sonra haftada 1 tane kullanmaya başladım 2 ay sonra tahlil yaptırdığımda krom değeri üst sınırlara yaklaştığı için bıraktım , anladığım kadarı ile bu takviyeye ihtiyacım yokmuş , krom değeri standart ölçülen bir değer değil bazı laboratuvarlar bakıyor fazlasının zararlı olduğu söyleniyor

    Yanıtla
  3. yararları zararları nedir tmm alıp kullanacaz ama ne kulladığımı bilmem gerekmez mi şeker hastası olarak bana ne kadar yarar sağlarken ne kadar zarar verecek bilmek isterim

    Yanıtla
  4. krom picolinat günlük dozdan fazla kullanıldığında karaciğerde ciddi yan etkiler yapabilir doktora danışmakta fayda var.

    Yanıtla
    • günlük doz da kimi bünyeleri etkiliyormuş. ancak etkili olması için sabah öğlen akşam kullanılmasını öneriyorlar. ben bu şekilde 20 gün kadar kullandım. herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım.

      ancak gerçekçi olmak gerekirse, aile hekimine bu soruyla gidince suratımıza boş bir şekilde bakacağını tahmin ediyorum.

      bilinen bir karaciğer sorunu olmadıkça birkaç gün kullanılır, yan etki görülmediği taktirde devam edilebilir diye düşünüyorum.

      Yanıtla

Yorum yapın