İsveç Diyeti Listesi

Sırf siz görün diye üşenmedim, tekrar İsveç diyeti yaptım. 13 günlük sürecin yemek faslının tamamını hem fotoğrafladım, hem de videoya çektim. Herkesin ortak kabusu “ıspanak” konusunda iki farklı çözüm geliştirdim. Bu denemede ilk seferki kadar hassas davranmayıp, İsveç diyeti listesini biraz esnettim.

Tavsiyem, en iyi sonucu almak için sitedeki asıl İsveç diyeti yazısındaki listeye bağlı kalmanız. Şayet “bu diyet bana ağır gelir” diye düşünürseniz, burada uyguladığım şekliyle de deneyebilirsiniz.

İçindekiler


Aşağıda soru bombardımanına tutmadan önce, ilk yazıdaki yaklaşık 500 yorumdan derlediğim İsveç diyetinde en sık sorulan sorular bölümünü ziyaret etmenizi (henüz hazırlık aşamasındadır) öneririm. Bu arada bilginiz olsun, ilk yazıdaki orijinal İsveç diyeti listesine %100 sadık kalmadığım için bu sefer yalnızca 5.5 kilo kaybettim. Belki de asıl listeyi 120 kiloyken denediğim için kilo kaybım daha fazla olmuş olabilir. Aşağıda öğünlerin yanına orijinal içerikleri yazıp, fotoğrafların altına ne şekilde uyguladığımı anlatacağım.

Birinci gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli)

İsveç diyeti birinci gün sabah

İlk gün sabah içine 1 tane kesme şeker atılarak hazırlanmış Türk kahvesi veya sade toz kahvenin yanında bir tane şeker ile güne başlıyorsunuz. Şeker ve kahve metabolizmanızı hızlandırıp kan değerlerinizi normal seviyede tutmaya yarıyor. Ayrıca kahve tokluk hissi veren bir içecek.

Öğlen: 2 katı yumurta + 200 gram haşlanmış ıspanak + 1 domates

İsveç diyeti birinci gün öğlen

2 katı yumurta protein almanıza yaradığı gibi, aynı zamanda tok da tutuyor. Herkesin kabusu suda haşlanmış ıspanak bu şekliyle midenizi bulandırıyorsa, ıspanağı suda haşladıktan sonra elinizle suyunu sıkın, tavada soğanı 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla kavurup üstüne ıspanağı ekleyin. Dilerseniz pul biber ve karabiber de kullanabilirsiniz. Ben yemedim, fakat isterseniz 1 tane de domates yiyebilirsiniz.

Akşam: 200 gram yağsız biftek + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata

İsveç diyeti birinci gün akşam

Akşam 200 gram biftek, hindi veya tavuk göğsünü bir tavaya çok az su koyup, tavanın üzerini tencere kapağıyla kapatıp etlerin kendi buharında pişmesini sağlayın. 200 değil 230 gram olur 250 gram olur, ufak rakamlara çok takılmadım. Yanında dilediğiniz büyüklükte bir salata tabağı hazırlayıp üzerine limon sıkıp zeytinyağını hafifçe gezdirin. Sakın zeytinyağını boca etmeyin. Bir büyük salata için en fazla çorba kaşığı kadar zeytinyağı kullanın. Dilerseniz elma veya üzüm sirkesi de katabilir, abartmamak koşuluyla pul biberle de tatlandırabilirsiniz.

İkinci gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli)

İsveç diyeti ikinci gün sabah

Bir önceki günkü gibi, güne gene kahve ve şekerle başlıyorsunuz. Bazen “kahve yerine çay olur mu” diye soruyorlar. Arkadaşlar, diyeti yazan her kimse “kahve” demiş. Kahvede çayda olmayan bir özellik vardır, ne bileyim kafein metabolizmayı hızlandırıyordur. O yüzden kahve diyorsa kahve için. Şeker diyorsa şeker mutlaka alın.

Öğlen: 200 gram hindi salam + 100 gram yoğurt

İsveç diyeti ikinci gün öğlen

Polonez'in 200 gramlık paket halinde hindi fümesi satılıyor. Aynı firma 200 gramlık tavuk füme de çıkarmış. Tavuk fümeyi ilk kez gördüğüm için bugün öğlen tavuk füme denedim. Yanında da göz kararı ufak bir kaseye koyduğum 100-150 gram yağsız yoğurt yedim.

Akşam: 200 gram yağsız biftek + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata + istediğiniz bir adet meyve

İsveç diyeti ikinci gün akşam

İkinci gün akşam öğününün birinci günden tek farkı meyve içermesi. Dilediğiniz herhangi meyveden bir tane yiyebilirsiniz.

Üçüncü gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 1 dilim esmer ekmek + kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti üçüncü gün sabah

Üçüncü günün sabahı tek kesme şekerli kahvenin yanı sıra, ekmek ve peynir var. 1 dilim ekmek ve peyniri sanki açık büfe kahvaltı yapıyormuş gibi iştahlı biçimde yedim.

Öğlen: 2 katı yumurta + 1 dilim salam + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata

İsveç diyeti üçüncü gün öğlen

Yeşil salatayı iki gün üst üste yedikten sonra ufak bir değişiklik yapmak istedim. Turp ve havuç rendeleyerek yanına biraz da yeşillik ekledim. Bol limonlayınca zeytinyağına gerek kalmadı. 2 katı yumurta ve dünden ayırdığım bir dilim salamla beraber hepsini yedim.

Akşam: 200 gram haşlanmış kuşkonmaz (veya brokoli) + 1 parça meyve (örn. 1 dilim portakal)

İsveç diyeti üçüncü gün akşam

Kuşkonmazla hiç uğraşmadım. Brokoliden de pek hoşlanmadığım için karnabahar haşladım. Üstüne pul biber döküp, bir çeyrek dilim de portakal yedim. Bana yorumlarda soruyorsunuz ya “o olur mu bu olur mu” diye.. alın işte size bir değişiklik. Değiştirirken kendi kendime karar verdim. Neticede ikisi de sebze. Ne bileyim bolca karbonhidrat ve nişasta içeren patates koymadım gördüğünüz gibi. Siz de “benzer” olmak koşuluyla, akla mantığa uyan ufak tefek değişiklikler yapabilirsiniz.

Dördüncü gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 2 dilim esmer ekmeğin arasına kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti dördüncü gün sabah

Dördüncü günün sabah öğünü 2 dilim ekmek içeriyor. İki dilim Etimek yedim. Avrupa'da dilim olarak kast edilen tost ekmeği dilimi kadar bir ölçü. Bizim yuvarlak ekmek dilimleri ise neredeyse kafam kadar genişlikte. Kendimizi kandırmanın alemi yok. Eğer kocaman dilimlerden yiyecekseniz, bunların bir dilimi iki dilim tost ekmeğine bedel. Ekmekle birlikte ufak bir parça peynir de yiyeceksiniz. Yağsız beyaz peynirlerden alırsanız menfaatinize olur. Orijinal listede yağdan neredeyse tamamen arındırılmış, fakat ülkemizde bulunmayan bir cins peynir veriliyor. Yanında şekerli kahvenizi de için.

Öğlen: 1 bardak taze sıkılmış portakal veya elma suyu + 100 gram yoğurt

İsveç diyeti dördüncü gün öğlen

İsveç diyetinin dördüncü günü 15 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptım. Enerji gerekeceği için bir bardak (200 ml.) yerine yarım litre portakal suyunu sıkıp, 150 gramlık ufak boy Pınar yoğurtla beraber yanıma aldım.

Akşam: 1 katı yumurta + 1 havuç (rende olabilir) + 200 gram yağsız peynir

İsveç diyeti dördüncü gün akşam

Akşam yürüyüşten döndüğümde deli gibi acıkmıştım. 1 katı yumurta haşlayıp, 1 tane büyük boy havucu rendeledim. Diyetin ilk günü aldığım yağsız peynirden 200 gram kadarını göz kararı bölüp dakikalar içinde tükettim.

Beşinci gün

Sabah: 1 rendelenmiş havuç üzerine limon

İsveç diyeti beşinci gün sabah

Sevmeyerek de olsa sabahın köründe havuç yedim. Rendeyle uğraşmadım. Annem karşımda yumurtalı ekmekli kahvaltı yaptı 🙂

Öğlen: 200 gram somon veya alabalık, limon ve 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı dökülecek

İsveç diyeti beşinci gün öğlen

Norveç'te üretilen somonlarla ilgili bir belgesel izledikten sonra somon balığına tövbe ettim. Alabalıkla uğraşmak istemediğim için 100'er gramlık iki kutu diyet ton balığı alıp üstüne limon sıkıp yedim. Tereyağı kullanmadım.

Akşam: 200 gram yağsız biftek + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata + 1 adet çiğ kuşkonmaz

İsveç diyeti beşinci gün akşam

Kuşkonmazla uğraşmadım. 270 gram biftek (kasap fazla koyunca sesimi çıkarmadım), tarif edildiği gibi salata ve biraz da karnabahar yiyerek günü tamamladım. Et tavada pişerken iki tane kırmızı biberi dilimleyip ekledim.

Altıncı gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 2 dilim esmer ekmeğin arasına kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti altıncı gün sabah

İki dilim ekmeğin olduğu sabahlar yeme şöleni gibi gelmeye başladı. Fark ettiyseniz yukarıda “kafam kadar” diye tarif ettiğim dilimi ikiye böldüm. Bu sefer değişiklik olsun diye 1 kesme şekerli Türk kahvesi hazırladım.

Öğlen: 2 katı yumurta + 1 havuç (rendelenmiş olabilir)

İsveç diyeti altıncı gün öğlen

Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi.. havucun yanına yarım kırmızı biber doğradım. Yumurtaları kayısı kıvamında hazırladım. Üzerine karabiber döküp yedim.

Akşam: 250 gram tavuk göğüs + 200 gram ıspanak salatası (yani suda haşlanmış 200 gram ıspanak) (orjinal liste tavukla ıspanağı haşladıktan sonra beraber pişirin, üzerine limon ve zeytinyağı dökün diyor.)

İsveç diyeti altıncı gün akşam

Orijinal listede biraz saçmalamışlar. Tavuğa limon mu sıkılır, midesiz herifler. Ispanağı gene soğanla kavurup tavuğu ayrı pişirdim.

Yedinci gün

Sabah: Şekersiz bir kupa çay.

İsveç diyeti yedinci gün sabah

Bir bardak şekersiz çay içtim. Şeker olmadığı için uyuz oldum. Fotoğrafını bile çekmedim 🙂 İnternet'ten bulduğum fotoğrafı ekledim.

Öğlen: Hiçbir şey.

İsveç diyeti yedinci gün öğlen

Yedinci gün cidden zorluyor. Akşam yemeğine kadar ruh gibi dolaştım.

Akşam: 200 gram pirzola + 1 elma

İsveç diyeti yedinci gün akşam

200 gram pirzolanın 100 gramı kemik, 30 gramı yağ. “Başlarım böyle işin ızdırabına” deyip 200 gram biftek pişirip, ardından da elma yedim. Yedinci gün hiç fotoğraf çekmemişim. Yukarıdaki fotoğrafı siz görün diye ikinci günün akşamından arakladım. Ancak yediklerim tam olarak bunlardı.

Sekizinci gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli)

İsveç diyeti sekizinci gün sabah

Tekrar kahve rutinine dönmek iyi geldi. Kahveyle şekeri özlemişim.

Öğlen: 2 katı yumurta + 200 gram haşlanmış ıspanak + 1 domates

İsveç diyeti sekizinci gün öğlen

Tamam artık. Haşlanmış ıspanak işkencesini defterden çıkardım. Ispanağı gene ilk tarifteki gibi soğanla beraber hazırladım. İki katı yumurta yerine yumurtaları ıspanağın üzerine kırdım. Değişiklik çok iyi geldi. Bu sefer domates de yedim.

Akşam: 200 gram yağsız biftek + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata

İsveç diyeti sekizinci gün akşam

Et – salata ikilisinden gına geldi. Ayrıca içim beton gibi oldu. Biftek yerine 200 gram tavuk göğsü aldım. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp kereviz, havuç ve kabakla beraber sulu yemek haline getirdim. Sebze ve yemeğin sıcak suyu çok iyi geldi. Yemeğe salataya kattığım kadar, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ettim. 13 gün süresince 1 dirhem bile tuz kullanmadım.

Dokuzuncu gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli)

İsveç diyeti dokuzuncu gün sabah

Klasik sabah kahvaltımız.

Öğlen: yarım dilim salam + 100 gram yoğurt

İsveç diyeti dokuzuncu gün öğlen

Orijinal listede tarif edilen salam kocaman, 100 gramlık bir dilim. Yabancılar salamları bizim gibi kağıt gibi kesmiyorlar. Bu yüzden 60 gramlık hindi füme satın aldım. Yanında da 150 gramlık Pınar yoğurt tükettim.

Akşam: 200 gram yağsız biftek + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata + istediğiniz 1 adet meyve

İsveç diyeti dokuzuncu gün akşam

Akşam öğününde etin yanında 50 gram kadar ıspanak ekledim. Kocaman tabak zeytinyağlı limonlu salata ve bir tane de portakal yedim.

Onuncu gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 2 dilim esmer ekmeğin arasına kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti onuncu gün sabah

2 dilim ekmek olan sabahlar bayram ediyorum. Sade kahve kalmamıştı. İkisi bir arada kahve içtim.

Öğlen: 2 katı yumurta + 1 dilim salam + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata

İsveç diyeti onuncu gün öğlen

Gene 1 dilim salam yerine 60 gramlık hindi fümeden tükettim. Çok büyük tabak salata yerine, daha ufak yeşillikler tercih ettim. 2 tane haşlanmış yumurtayla beraber oldukça doyurucuydu.

Akşam: 200 gram haşlanmış kuşkonmaz (veya brokoli) + 1 adet domates + 1 adet istediğiniz meyve (örn. 1 dilim portakal)

İsveç diyeti onuncu gün akşam

Karnabahar, havuç, taze soğan ve kerevizi yağsız suda haşlayıp üstüne limon sıkıp yemeye çalıştım. Maksadım bağırsaklarımı yumuşatmak. Yanında domates ve elma yedim. Tatsız tuzsuz bir akşam yemeğiydi, ancak idare etti.

On birinci gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 2 dilim esmer ekmeğin arasına kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti on birinci gün sabah

Fotoğrafta görüldüğü gibi..

Öğlen: 1 bardak taze sıkılmış portakal veya elma suyu + 100 gram yoğurt

İsveç diyeti on birinci gün öğlen

1 ufak bardak (200 ml.) yerine büyük bardak (400 ml.) portakal suyu sıkıp, yanında 100-150 gram kadar yağsız yoğurt yedim.

Akşam: 1 katı yumurta + 1 adet havuç (rendelenmiş olabilir) + 200 gram yağsız peynir

İsveç diyeti on birinci gün akşam

Tarife harfiyen uydum.

On ikinci gün

Sabah: 1 rendelenmiş havuç üzerine limon

İsveç diyeti on ikinci gün sabah

Sabahları havuçla bir türlü barışamadım. Ancak zorla da olsa yedim.

Öğlen: 100 gram somon veya alabalık, limon ve 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı dökülecek.

İsveç diyeti on ikinci gün öğlen

Somon veya alabalıkla uğraşmayıp, pratik şekilde 2 tane 100'er gramlık diyet ton balığı alarak üzerine limon sıkıp yedim. Tereyağı kullanmadım.

Akşam: 200 gram biftek + 200 gram ıspanak salatası ve bir parça pişmemiş kuşkonmaz.

İsveç diyeti on ikinci gün akşam yemeği

Kuşkonmazı gene geçtim. 280 grama yakın biftek pişirdim. Ispanağı nasıl hazırladığımı gördünüz. Tekrar soğanla kavurdum. Şimdi bu yazıyı hazırlarken bile canım çekti. Süper bir akşam yemeğiydi.

On üçüncü gün

Sabah: 1 kupa sade kahve + 1 kesme şeker (gerekli) + 2 dilim esmer ekmeğin arasına kibrit kutusu kadar yağsız peynir

İsveç diyeti on üçüncü gün sabah

Tamam işte. Bir on üç gün daha bitti gitti. Erkek halimle şu diyeti kolaylıkla yaptığım halde, kadınların bana “o olur mu”, “şunu yiyemem” deyip bahaneler bulup, pazarlık etmeleri çok enteresan.

Öğlen: 2 katı yumurta + 1 havuç rendesi limonlanmış

on üçüncü gün öğlen

İki katı yumurta ve havuç rendesi

Akşam: 250 gram tavuk göğüs + büyük tabak limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata

İsveç diyeti on üçüncü gün akşam

Son gün akşam kutlama niyetine tavuk göğüs yerine derisini almak kaydıyla but yedim. Salatanın yanı sıra, butla birlikte soğan da pişirdim.

Krom Pikolinat hakkında

Tatlıya karşı dayanılmaz bir biçimde istek duyduğumda krom pikolinat hapı kullandım. Kapsül şeklindeki hapı kullandığınız süre boyunca tatlı isteğiniz tamamen yok oluyor, bıraktığınızda ise tekrar istek duymaya başlıyorsunuz. Diyet süresince kullanmanız işinize yarayabilir.

Solgar Krom Pikolinat satın al
Solgar Krom Pikolinat fiyatını Online alışveriş sitelerinde kontrol etmek için tıklayın
N11 fiyatı Amazon Türkiye fiyatı Trendyol fiyatı

Sonuç

13 gün yıldırım hızıyla geçti. İsveç diyetini bu sefer sitede ilk paylaştığım şekliyle harfiyen, birebir uygulamadım. Ancak gördüğünüz gibi, çok da esnetip cılkını çıkarmadım. Diyet süresince kesinlikle tuz, belirtilen az miktarda zeytinyağı dışında yağ, abur cubur, vesaire tüketmedim.

Bu diyeti geçen yıl yaptığımda 120 kilo başlamıştım. 13 günde 10.4 kilo kaybetmiştim. Bu kez kilo kaybım 5.5 kg. kadar oldu. Bunda diyete başladığımda 96 kilo olmamın etkisi var mıydı (son üç ayda 6 kilo almıştım), yoksa harfiyen uygulamadığım için mi 5.5 kg. ile sınırlı kaldı bilemiyorum.

Tahmin yürütecek olursam, başlangıç kilosu ne kadar yüksek olursa, diyet sonunda kaybettiğiniz kilo da aynı orantıda oluyor.

Üşenmeyip bir de “sıkça sorulan sorular” bölümü hazırlayacağım. İlk yazıda 500 üzerinde soru/cevap var. Ancak soruların çok büyük kısmını “o olur mu, bu olur mu” şeklinde aynı soruların tekrarları oluşturuyor. Bana bunlara cevap vermekten gına geldi. O yüzden sık sorulan soruları derleyip, merak ettiğiniz hemen her şeyin cevabını toptan vermek istiyorum.

Lütfen benim diyetisten, doktor veya gıda mühendisi olmadığımı unutmayın. Ben yalnızca başımdan geçen diyet serüvenini paylaştım o kadar. Ben de sizler gibi, bu konular hakkındaki bilgisi “genel kültür” düzeyinde olan sıradan bir vatandaşım. Bana “o olur mu, bu olur mu” diye soru sorduğunuzda çok yadırgıyorum. Garip olan şu. Demek ki siz bilgisi ve yetkinliği olmayan insanlardan çare arıyorsunuz. Demek ki sizi istedikleri gibi parmaklarında oynatıyorlar.

Diyetisyenlerimiz de Allahlık. Bunlardan bazıları youtube kanalı kurup “İsveç diyeti şudur budur” diye bilgi veriyor. Sayın diyetisyen, bir kere dünya üzerinde “İsveç diyeti” diye bir diyet yalnızca bizim ülkemizde var. Yani İsveç'e gidip bu diyeti sorsan “ne diyor bu” diye yüzünüze aval aval bakarlar. İlk yazıda paylaştığım gibi, bu diyetin asıl adı “13 günlük metabolik diyet”. Kaynağı İsveç değil. Sallayın ama bari destekli sallayın.

 

 


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“İsveç Diyeti Listesi” üzerine 182 yorum

  1. Merhaba. Yaklasik 45 gun oncesinde sizin ilk yazinizi okuyup bu diyete baslamistim. Iyi ki paylasmissiniz ve bu kadar detaya girmissiniz. Motivasyon kaynagim oldu. Ve 13 gunde sporsuz 6.5 kilo verdim. Sonrasinda hizimi alamadim ve hurma diyetine basladim,bir 10 gun sonra tabi. Hurma diyetine baslamamin sebebi Isvec diyetinden sonra uzun sure dikkat etmeme ragmen gram dahi veremeyisimdi. Metabolik ya:)Hurma diyetiyle de 7 gunde 4 kilo verdim.Mevzu su aslinda; isvec diyeti 2-3 ay gectikten sonra uygulanabilirmis tekrar. Bunun asli nedir,sebebi vs..? Cok arastirdiginiz icin bu diyeti ozellikle size sormak istedim. Cunku diyeti yine uygulamak istiyorum o kadar sure gecmeden. Tesekkur ederim..

    Yanıtla
    • isveç diyeti, metabolik diyet veya 13 günlük diyet.. adı her ne ise.. kaynağı belirsiz, kim icat etmiş belli değil. o yüzden ortada dolaşan şehir efsanelerine itibar etmeyin. 2 hafta boyunca 2 kilo et yenen, bir o kadar sebze bulunan bir diyet süründürmez. türkiye’de millet pahalılıktan 2 kilo eti 6 ayda yiyor.. ama ölmüyor. süre geçmesi gerekli mi gereksiz mi hiçbir fikrim yok. 6 ayda 3 kere tekrarladım. oldukça sağlıklıyım. arkadaşlarımın suratı kireç gibi, pancar gibiyim çok şükür.

      Yanıtla
      • hayır fakat 90 kiloda takılı kaldım. 90-93 arası gidip geliyorum. Son kiloların spor haricinde gideceği yok. Ayda yaklaşık 150 kilometre doğa yürüyüşü yapmama rağmen 80’leri göremedim. Aletli jimnastiğe ve koşuya başlamayı düşünüyorum.

  2. Merhaba. Diyet sonrası herkes 10 kg yakın kilo verdiğini söylüyor. Siz de kilo verdiğinizde vücudunuzdaki değişimi fark ettiniz mi. Tartıya çıkmadan kilo vermişim diyebildiniz mi?

    Yanıtla
  3. Merhabalar bugün 12. günüm 1.60 boyum var son 1 yıl içinde 11 kilo aldım 67 kilo ile baslamistim şuan 62.900 yarın son günüm ama vermem gereken 6 kilom daha var diyeti 7 gün daha uztabilirmiyim?

    Yanıtla
  4. Merhabalar bende bugün başladım. Evet hiç zorlanmadım böyle sanki kolay olacak gibi. Sonunda ne kadar veririm bilmiyorum boyum 165 kilom 67 .10 kilo vermek istiyorum.bu arada yazıları okuyunca gördüm tekrar diyeti uygulamak ne kadar aradan sonra oluyor.teşekkürler şimdiden

    Yanıtla
  5. merhaba bugün bende bu yazıyı okuyarak başladım bolca inceledim, benim sorunumda düzensiz beslenme ,düzensiz beslenmeden kasıt şu ;sabah kahvaltı yapmıyorum kahve su içiyorum 3 gibi tek öğün yemek yiyorum o kadar ama ne yemek 😀 tüm günün acısı çıkıyor tek öğünde bol ekmekli pilavlı,,, akşamda çerez vs falan. 12 kilo fazlam var doğum yaptım , 165 boy 72 kilo bakalım nasıl olucak bende harfiyen uyarım,, boğa burcuyum (nasıl ki yemeğe düşkün bir burç herkes bilir 🙂 hadi herkese Allah kolaylık versin en çok bana yemeği cok seven bi kocaya sahibim aynı zamanda bakalım neler olucak kahveyle başladık BİSMİLLAH :/

    Yanıtla
  6. ben de başladım. yalniz benim listem biraz farklı maalesef sizi başladıktan 5 gün sonra buldum. 6. günümü bitirdim.

    Yanıtla
  7. Merhabalar cagatay bey 🙂 Bol bol eksileriniz olsun 🙂
    Harika sonuç bence 🙂 Bizde akradaslar olarak tekrardan pazartesi başlıyoruz inşallah 🙂
    İlkinde 7.2 kg vermiştim 🙂 Bakalım bu sefer kaç gidicek 🙂

    Yanıtla

Yorum yapın