Türkiye Dağcılık Federasyonu Yeni Başkanına Kavuştu

1997 yılından bu yana Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanlığı yürüten Alaattin Karaca’nın bu yıl aday olmadığı başkanlık seçimlerinde yeni başkan belirlendi.

20 yıla yakın süredir başkanlık yapan Karaca, bir çok çevre tarafından Türkiye'de dağcılığın gelişmesinin önünde engel olarak gösteriliyordu.

Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurul'da, başkanlık için 2 aday yarıştı. Yusuf Biltekin ve Ersan Başar'ın yarıştığı başkanlıkta koltuk 226 delegenin 113 oyunu alan Ersan Başar'ın oldu. Yusuf Biltekin'in 111 oyla kıl payı kaçırdığı başkanlık yarışında 2 oy geçersiz sayıldı.

Ersan Başar
Ersan Başar

Ersan Başar seçimden önce yaptığı konuşmada “Sürdürülebilir dağcılık hedefiyle, belirlediğimiz ve büyüterek koyacağımız hedeflerimizi gerçekleştirme uğraşı içinde olacağız. Günümüze ayak uydurarak, dünya federasyonları ile yarışabilir düzeye gelmek için çalışacağız.” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği'nde Doçent Doktor olarak görev yapan Ersan Başar'a yeni görevinde başarılar dileriz.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Türkiye Dağcılık Federasyonu Yeni Başkanına Kavuştu” üzerine bir yorum

Yorum yapın