Renan Öztürk’ün Gözünden Everest: The Ghosts From Above

Türk asıllı Amerikalı dağcı ve film yapımcısı Renan Öztürk, The Ghosts Above’da 8 Haziran 1924’te Everest Dağı’nda hayatını kaybeden İngiliz dağcılar Andrew Irvine ve George Mallory’nin izinden gidiyor.

2019 yılında Türk asıllı Amerikalı dağcı, fotoğrafçı ve film yapımcısı Renan Öztürk, Himalaya dağcılığının en büyük gizemlerinden birini çözmek için iddialı bir hedef belirleyen Everest gezisine katıldı.

Jamie McGuinness liderliğindeki Öztürk, Mark Synnott ve keşif gezisinin diğer üyeleri, en son 8 Haziran 1924'te George Mallory ile birlikte görülen İngiliz dağcı Andrew Irvine'in cesedini bulmak için yola çıktılar. Everest'in zirvesine ulaşmak için tarihi bir girişim. Birçok kişi, Irvine’in cebinde ikisinin Edmund Hillary ve Tenzing Norgay’dan 29 yıl önce dünyanın en yüksek dağını zirveye çıkardığını kanıtlayabilecek kamera ve muhtemelen fotoğraflar olabileceğine inanıyor.

Sony sponsorluğunda çekilen The Ghosts from Above, muazzam zorlukların, zıt duyguların, sınırsız güzelliğin ve sert gerçekliğin bir portresi. Taylor Rees, Jay MacMillan ve Öztürk'ün yönettiği film aşağıdaki videodan ücretsiz izlenebilir.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın