Pamukkale Giriş Ücreti Ne Kadar? 2021 Fiyatları

Ülkemizde Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan 18 yerden biri olan, travertenleri ile dünyaca meşhur Pamukkale her yıl yaklaşık 2 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Artan döviz kurları nedeniyle yabancı turistler için cüzi ücret karşılığı ziyaret edilebilen bu doğa harikası, 2021 yılında, Müzekart almaktan daha pahalı hale gelmiştir.

Ücret konusuna geçmeden önce ziyaretçilerin kafasını karıştıran bir konuyu aydınlığa kavuşturmak istiyorum. Ziyaretçilerin bir kısmı antik kenti ve travertenleri gezmek isterken, bazı ziyaretçiler de antik havuz içinde yüzmek istiyor. Peki bu ikisi için ayrı ücretler mi ödeniyor, yoksa tek bir bilet fiyatına her ikisinden de faydalanabiliyor musunuz, cevabı aşağıda.

Denizli Pamukkale'de (Hierapolis) yer alan travertenler için ayrı ücret, Hierapolis içinde yer alan Antik Kleopatra Havuzu için ayrı ücret ödenmesi gerekmektedir.

Yani Antik havuzun içinde yüzmek için ilk önce Hierapolis ören yeri giriş bileti satın almalı, ardından havuzun yanına kadar yürüyüp, havuza girecekseniz ayrıca ikinci bir bilet almalısınız. Eğer antik havuzu izlemekle yetinecek; içinde yüzmeyecekseniz, ikinci bir bilet ücreti ödemenize gerek yok.

Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri Giriş Ücreti

Pamukkale'de yer alan Hierapolis Ören Yeri'ni gezmenin maliyeti 2021 yılında en son gelen zammın ardından 80 TL'dir. Çocuk ve bebeklerden ücret alınmamaktadır. Ören yerinde görülecek neler var, yüksek fiyatlı bilet satın alarak karşılığında hangi kısımlarını gezmenize izin veriliyor, bunları bir kez daha hatırlatalım.

hierapolis antik roma tiyatrosu
Pamukkale ören yeri içinde bulunan Hierapolis Antik Roma Tiyatrosu

Giriş ücreti olan 80 TL karşılığında ören yeri içinde bulunan Roma döneminden kalma Antik Kent ve dünyaca meşhur Pamukkale Travertenlerini görebilirsiniz.

pamukkale travertenleri
Pamukkale Travertenleri

Ziyaretçilerin bir kısmının kafası bundan sonra karışıyor. Çünkü ören yerinde, gene dünyaca meşhur bir de Antik Havuz yer alıyor. Ancak içine girip yüzebileceğiniz bu havuz, tam da ülkemize özgü absürt uygulamalardan nasibini almış. Ayrıntılı bilgi aşağıda.

70 TL karşılığında Müzekart+ satın alabilir, Pamukkale Ören Yeri'ni ve Türkiye genelindeki 300'ü aşkın müze ve ören yerini 1 yıl boyunca sınırsız bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Müzekart satın almak Pamukkale giriş ücreti ödemekten daha uygun fiyatlı bir hale gelmiştir.

Pamukkale Ören Yeri Açılış ve Kapanış Saatleri

15 Nisan – 2 Ekim 06:30 – 21:00

3 Ekim – 14 Nisan 06:30 – 17:00

Pamukkale Antik Havuz Giriş Ücreti

Pamukkale'deki Hierapolis Antik kentinde yer alan, Roma döneminden bu yana kullanılan, şifa dağıtan Antik Kleopatra havuzunun giriş ücreti 60 TL'dir. 0-6 yaş ücretsiz, 6-12 yaş 13 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Pamukkale Kleopatra antik havuzunda müzekart geçerli değildir.

Ancak bu havuzun içinde yüzmek için ilk olarak 80 TL karşılığında ören yeri bileti satın almalı, ardından havuzun başına yürüyüp, eğer yüzecekseniz 60 TL daha ödeme yapmanız gerekmektedir. Yani özet olarak havuzda yüzmenin yetişkinler için maliyeti toplamda 140 TL'dir.

Antik Kleopatra Havuzu
Antik Kleopatra Havuzu

Yaz aylarında Denizli'de ortalama hava sıcaklığı 35 derecedir. Yüksek maliyeti bir yana, bunaltıcı havalarda antik havuzun sıcak termal sularında yüzmenin zulüm olacağını, bundan tat almayacağınızı düşünüyorum. Antik havuzun en güzel zamanları sonbahar ve ilkbahar aylarıdır.

Antik Havuz Açılış ve Kapanış Saatleri

15 Nisan – 2 Ekim 08:00 – 21:00

3 Ekim – 14 Nisan (eklenecek)

Pamukkale Otopark Ücretleri

Otopark için özel ayrılmış alanda aracınızı park etmenin maliyeti 5 TL'dir. Ören yeri girişinin bulunduğu cadde ve paralel sokaklarda ücretsiz park yapabilirsiniz.

Hierapolis'e Nasıl Gidilir?


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Pamukkale Giriş Ücreti Ne Kadar? 2021 Fiyatları” üzerine 48 yorum

  1. Türk vatandaşı için ülkesini gezip görmeye vesile hani ?
    Elbet kaçar gençler ülkeden hale bak.
    Bu fiyatları tutarlı şekilde belirlenmesini canı gönülden istiyorum ne kadar mümkünse…

    Yanıtla
  2. Arkadaşlar size katılıyorum fiyatlar çok yüksek ama bir yere gitmeyi planlamadan önce nerelere gidilir, giriş ücreti var mıdır, varsa ne kadardır bir araştırır insan ondan sonra gider. Gidip de kapıdan dönmek bana saçma geliyor… Ayrıca giriş için ücret ödeyip antik havuza ekstradan ücret istemek aşırı saçma, antik havuzda yüzmek için ya zengin ya da yabancı olmak gerek bu durumda. Normal bir vatandaşın bu ücreti karşılayabileceğini sanmıyorum yani.

    Yanıtla
  3. Arkadaş bu nasıl iş nazilliden aile ile gezeyim diye geliyorum 80 lira giriş 5 kişi 400 lira ama insaflilar eğer müze kart alırsam 60 lira olurmuş ölümü göster hastalığa razı et. Askeri ücret 2324 lira eyy buyuksehir. Fanta 10.25 TL yazıklar olsun kendi memleketimi gezemiyor kapıda bekliyorum.ikinci sınıf muamelesine devam. Otobark 8 lira ama ondada hizmet zirvede bir şemsiye çadır bile yok araba yansın.
    Bazı kişiler gitmeyin madem gibi yazılar yazmış bencilliği bırakında empati yapın biraz arkadaşlar.

    Yanıtla

Yorum yapın