Likya Yolu Ultra Maratonu Covid-19 Nedeniyle İptal Edildi

1 Haziran’da Covid-19 kısıtlamaların kalkmasının acı faturası yaz sonunda çıkmaya başladı. Bu yıl onuncu kez düzenlenmesi planlanan Likya Yolu Ultra Maratonu Covid-19 nedeniyle yapılmayacak.

Likya Yolu Ultra Maratonu başta olmak üzere, Runfire Salt Lake Ultra Maratonu ve İstanbul Ultra Trail gibi uluslararası koşu organizasyonlarının yanı sıra, Türkiye’nin ilk gece koşuları olan Longest Night Run or Ride, Uzunetap Gece Koşuları, ve Moonlight Cappadocia gibi farklı spor dallarını da içine alan çeşitli etkinlikler düzenleyen Uzunetap'tan üzücü, ancak beklenen bir haber geldi.

Bu yıl 10. kez koşulması planlanan Likya Yolu Ultra Maratonu, Covid-19 nedeniyle oluşan belirsiz süreç yüzünden yapılmayacak. Uzunetap'tan gelen açıklama şu şekilde.

Değerli Likya Yolu Ultra Maratonu katılımcılarımız,

İlk kez 2010 yılında düzenlediğimiz ve 10. senesini 25-27 Eylül 2020 tarihinde tüm sporseverlerle beraber kutlamayı hayal ettiğimiz Likya Yolu Ultra Maratonu'nu, sürecin daha iyiye gitme ihtimali ve alınacak önlemler ile yapabilmeyi umduk. Bu umudumuzu da son ana kadar koruduk. Fakat, son dönemde artan vaka sayıları ve önümüzdeki sonbahar-kış döneminin belirsizliği nedeniyle, yerel yönetimler ve paydaşlarımızla yaptığımız son görüşmeler sonucu, Likya Yolu Ultra Maratonu 2020'yi iptal etme kararı aldığımızı üzülerek belirtmek durumundayız.

Kaydını tamamlamış katılımcılarımızın mağdur olmamaları adına ücret iadeleri eksiksiz olarak gerçekleşecek ya da talep etmeleri durumunda önümüzdeki sene için aktarımları yapılacaktır.

Likya'nın eşsiz patikalarında hep beraber koşacağımız günlerde en kısa sürede görüşebilmek dileğiyle… Spor ve sağlıkla!

Uzunetap'ı bu hassas süreçte almış olduğu karar için kutlarız.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın