Kate Clow Kayboldu

Likya yolu, Saint Paul yolu gibi parkurları ülkemize kazandıran Kate Clow’un kaybolduğu iddia edildi. 1997 yılında Türk vatandaşlığına geçip “Kardelen Karlı” ismini alan 73 yaşındaki Kate Clow akşam saatlerinde jandarma tarafından bitkin halde bulundu.

Kate Clow ve iki arkadaşı Antalya Kemer ilçesine bağlı Beycik Bükü'nde kamp kurdu. Yanındaki arkadaşlarını kamp alanında bırakan Clow, iddiaya göre saat 12 sıralarında arkadaşlarını arayıp yolunu kaybettiğini, suyunun bittiğini, ancak kendi çabasıyla yolu bulabileceğini ifade etti.

Clow'un kamp alanında bekleyen arkadaşları hava karardıktan sonra endişelenip Jandarma ekiplerine haber verdi. Antalya Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma timi ve Tekirova Jandarma Karakolu personeli ile AFAD ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Kamp alanındaki şahıslardan bilgi alan Jandarma ekipleri yaklaşık 3 saatlik bir aramanın ardından Clow'a kurumuş bir dere yatağında bitkin vaziyette ulaştılar. Ekiplerin su verdiği Clow iyi olduğunu ifade ettikten sonra sabah saatlerine doğru Tekirova ilçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Clow'un kamp arkadaşları da karakola yönlendirildi.

Karakolda Clow ve iki arkadaşına karantina kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 9450 lira idari para cezası uygulandı. Clow ve arkadaşları sabah karakoldan ayrılıp Antalya'ya evlerine gönderildi.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Kate Clow Kayboldu” üzerine 5 yorum

  1. Likya yolunun kitabını yazan kişinin kaybolması garip olmuş 🙂 ancak o dönemde 43 dereceleri görmüştü antalya ben evin içinde bile duramıyordum o sıcakta iyi bişey olmamış en azından 🙂 tuz istemiş galiba gerçekten yanında elektrolit açısından birşeyler götürmekte gerekiyor tuz minarel limon suyu gibi ..

    Yanıtla
    • kaybolma olduğunu sanmıyorum. annemiz yaşında insan. muhtemelen sıcak olumsuz etkiledi. gene de arkadaşları doğru olanı yapmış. ben de pazar günü 1500 metreye, Tahtalı eteklerine çıktım, oralar bile yanıyordu.. kimbilir sahil nasıldı.

      Yanıtla
      • annemi gezdirdim o gün 🙂 kemer’e indiğimizde jandarma durdurdu. Allahtan yola çıkmadan önce bizim ilçe jandarmaya bilgi vermiştim. Meğerse yaşlıları o gün izinli oldukları halde arabayla gezdiremiyormuşuz (gidin şehir içinde kalabalıkta gezin demeye getiriyorlar). Eskiden askerde mantık aranmazdı, şimdi devlette aranmıyor 🙂

Yorum yapın