Genç kayakçı hayatını kaybetti

Aslı Nemutlu (18) Türkiye Gençler Kayak Şampiyonasına hazırlandığı Erzurum Konaklı kayak merkezinde düşerek boynunu kırdı.

Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum’a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları bu sabah hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul’da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, hemen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Palandöken Dağı'ndaki Kayak Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, milli kayakçı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili değerlendirmede bulundu. Nemutlu'nun ölümünün tüm Türkiye'de derin üzüntüye neden olduğunu ifade eden Ayık, sporcuya Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi.
Ayık, kazayla ilgili Erzurum Cumhuriyet Savcılığın gerekli soruşturmayı başlattığını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla görevlendirilen müfettişlerin olayı soruşturmak amacıyla kentte bulunduğunu söyledi. Üzücü kazanın her yönüyle soruşturulduğunu ifade eden Ayık, basın toplantısının savunma ve suçlu arama değil, bilgilendirmeyi esas aldığını belirtti.

Yaşanan kazayla ilgili bilgi veren Ayık, ”Yaşanan bu kötü olay tamamen bir kazadır. Bu kazanın en masum ve en suçsuz tarafı rahmetli kızımız Aslı'dır. Maalesef bu kaza onun başına gelmiştir. Olayı gören bütün yetkili arkadaşlarla da konuştuk. Dediğim gibi olay tamamen bir kaza. Aslı kızımızın bunda hiçbir suçu yok. Hızlı bir şekilde kayarken dengesini kaybetmiştir. Daha sonra toparlamaya çalışırken kayağının birisi maalesef ayağından çıkmıştır. Zaten kayağının birisi ayağından çıktıktan sonra artık küçük büyük mutlaka bir kazanın olması kaçınılmazdır. Kayağının biri çıktıktan sonra düşmüş sonra da sürüklenerek pistin kenarında bulunan kar perdelerine çarpmış ve de maalesef hayatını kaybetmiştir” diye konuştu.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yorum yapın