Böyle heyecan Himalayalar’da yaşamadım!

Kuzey Amerika’nın en iyi alpinistlerinden biri olan Barry Blanchard, Lake Louise yakınlarındaki Bannf Ulusal Parkında iri bir Boz Ayı tarafından 300 metre kovalandıktan sonra kurtulmak için ağaca tırmandı.

Yanındaki arkadaşı ile birlikte yaklaşık 25 metre yüksekliğe tırmanan tecrübeli dağcı Barry Blanchard, ayının da ağaca 18 metre tırmanması ile birlikte duygularını ” Kanada ve Himalayalar'ın en yüksek zirvelerine çıktım. Çığ'dan kurtuldum, buz yarıklarına düştüm, yıldırım fırtınaları ile baş etmek zorunda kaldım, ancak bu denli korkuyu hiçbirinde yaşamamıştım” şeklinde özetledi.

Ayı ile karşılaştıklarında 10 dakika boyunca ayı tarafından takip edildiklerini, bir ara ayı'nın oturması ile ilgisini kaybettiğini düşündüklerini, ancak ayı tekrar ayağa kalktığında ağaca tırmanmaya karar verdiğini söyleyen Blanchard, “Sırt çantalarımızı aşağı attık, çantalardaki malzemelerin çıtırtısını duyabiliyorduk. Tam gideceğini düşündüğümüz an ayı tekrar ağaca tırmanmaya başladı. O an sonumuzun geldiğini düşündüm” dedi.

Barry Blanchard
Şanslı dağcı Barry Blanchard

Ayı bir süre sonra ilgisini kaybetti.

Ağaçtan aşağı inen ayı yarım saat kadar daha bekledi ve gözden kayboldu. Bunun üzerine dağcılar 1 saat kadar ağaçta kaldıktan sonra ayının gittiğinden emin olup aşağı indiler ve Aberdeen Dağı'na yapacakları tırmanışı iptal edip geri döndüler.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Böyle heyecan Himalayalar’da yaşamadım!” üzerine 2 yorum

  1. Doğada yabani hayvanlarla karşılaşmadım ama karşılaşınca neler yapıldığını bilmek lazım

    Yanıtla

Yorum yapın