Arazide Cep Telefonu Pil Ömrünü %40’a Kadar Uzatın

St Paul yoluna Kasım ayının ikinci haftası tek başıma gittiğim için cep telefonunu neredeyse elimden hiç düşürmedim. Yürüyüş esnasında hava durumunu takip etme, yürüyeceğim rota hakkındaki mesajlaşma, konuşma, “kim ne yapmış” diye sosyal mecralara göz gezdirme, Wikiloc ve Google Maps gibi uygulamaları sıkça kullanma derken, bir de saat 17'den sonra kararan hava yüzünden yaklaşık 14 saat geçireceğim çadırıma girdiğimde cep telefonu en büyük eğlencem oldu

Yol boyunca yanımda sürekli 2 adet 10000 mAh kapasiteli Sony CP-V10B batarya taşımama rağmen, cep telefonunun yanı sıra kafa lambası, el feneri, fotoğraf makinesi, aksiyon kamerası ve aksiyon kamerasının harici ekranı da şarj ettiğim için büyük enerji krizi yaşadım. Bunlardan en sinir bozucu olanı cep telefonu bataryasının öğlen 1 gibi %50 seviyenin altına düşmesi oldu. Aslında sabah 7 – akşam 17 arasında yaptığım 12 saatlik yürüyüşte cep telefonunu ancak 2 saat kadar süreliğine aktif olarak kullandığımı söyleyebilirim.

İlk birkaç gün baktım olacak gibi değil; Android'in kendi batarya optimizasyon yazılımını açtım, ancak çok iyi netice verdiğini söyleyemem. Ne yaparsam yapayım, sabaha karşı 3 gibi telefon düşük batarya uyarısı veriyordu. Bugüne kadar birçok batarya optimizasyon uygulaması kullanmama karşın, bu kez Kaspersky Battery Life'a şans vermek istedim.

kaspersky battery life

Kaspersky Battery Life neredeyse hiçbir ayar yapmanıza olanak tanımayan “kur ve çalıştır” bir uygulama. Tek yapmanız gereken Google Play'den uygulamayı indirip kurmak o kadar. Diğer uygulamaları unutun. Kaspersky'nin pil süresini uzatan bu uygulaması bir sürü ayar imkanı veren, uçan-kaçan animasyonlarla albenisini yükselten bir yazılım değil. Ancak 12 gün süre boyunca yakından takip ettiğim kadarıyla, batarya süresini uzatma konusunda hepsinden üstün.

Kaspersky Battery Life ayar ekranı

Telefon kullanım sıklığında değişiklik olmamasına karşın akşam 15-16 sıralarında %15 seviyesine düşen pil seviyesi, Kaspersky Battery Life kurduktan sonra aynı zaman diliminde % 40-60 seviyelerinde kalmaya başladı. Uygulama ne ekran parlaklığını azalttı, ne de sık kullandığım uygulamaların arka planda senkronizasyon gibi işlemler yapmasına mani oldu. Telefon eskisi gibi çalışmaya devam etti.

Kaspersky Battery Life

Uzun lafın kısası, arazide ve günlük hayatta telefonunuzun pil ömründen daha çok verim almak istiyorsanız Kaspersky'nin ücretsiz (ve reklamsız) uygulaması Battery Life'ı mutlaka deneyin.

indir


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Arazide Cep Telefonu Pil Ömrünü %40’a Kadar Uzatın” üzerine 5 yorum

  1. Oldukça faydalı bir yazı olmuş. Hepimizin ortak derdi arazide şarj ve enerji meselesi. İlk fırsatta deneyeceğim.

    Yanıtla

Yorum yapın