Antalya Olimpos Giriş Ücreti Ne Kadar? 2021 Fiyatları

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde olan Olimpos, genellikle üniversite öğrencilerini ve makul fiyatlarla tatil yapmak isteyenleri kendine çeken bir tatil yeridir. Birinci derecede sit alanı olan Olimpos’ta yazın sahilde konaklama imkanı bulunmamaktadır. Ağaç evlerden ve kamp alanlarından sahile gitmek için, girişin ücretli olduğu Olimpos Antik kentinin bulunduğu ören yerinden geçmek gerekir. Plaja ulaşmanın ücretsiz bir yolu da vardır. Bugünkü yazıda bu bilgiyi de paylaşacağız.

Olimpos'ta birkaç gün boyunca konaklamayı düşünüyorsanız, Müzekart edinmeniz en ekonomik yöntem olacaktır. Aksi taktirde plaja her geçiş için ücret ödemeniz gerekmektedir. Aşağıda plaja ücretsiz ulaşmanın yolunu da paylaşacağım.

Olimpos (Olympos) Ören Yeri Giriş Ücreti

Olimpos'ta konaklayıp veya arabasını park edip de sahilde yüzmek, güneşlenmek isteyen herkes Ören yerinden geçmek zorundadır. Sahilde yüzmenin yanı sıra, aynı zamanda buradan Çıralı'ya yürüyebilir, Çıralı'da Yanartaş'a çıkabilirsiniz.

Olimpos Ören yeri giriş ücreti 2021 yılında 30 TL'dir. Burada 1 hafta geçirecek bir çift her gün birer kez sahile giderse, günlük 60 liradan 7 günde toplamda 420 lira para harcayacaktır.

Olimpos 2019 yılı geçiş ücretleri
Maalesef bu fiyatlar artık zamlandı. Giriş ücreti artık 30 TL

En mantıklısı 2021 yılı ücreti 70 TL olan Müzekart'tan birer tane edinmek, böylece tüm Türkiye'de 1 yıl boyunca kullanabileceğiniz geçiş kartından satın almaktır.

Olimpos Sahile Geçişin Ücretsiz Yolu

Olimpos ufak bir vadide yer almaktadır. Vadi boyunca akan dere, yaz aylarında tesislerin olduğu bölümde kurur. Ören yerinin olduğu mıntıkada ise oldukça azalır. En zahmetsiz yöntem Ören yeri gişelerinden hemen önce dereden karşıya geçip, dere paralelindeki patikadan ilerlemek, yolun 2/3 bölümünü kat ettikten sonra tahta köprüden tekrar karşıya geçmektir.

Olimpos Ören yeri tahta köprü
Dilerseniz tahta köprüden geçebilir veya işi garantiye almak istiyorsanız birkaç yüz metre daha ilerleyip dereden yürüyerek (fotoğraf Nisan ayında çekilmiştir, yazın daha az su olacaktır) doğrudan sahile çıkabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise aracınızı aşağıdaki haritada işaretli Çıralı merkezde sahile en yakın noktada park edip, sahilden yürüyerek Olimpos'a ulaşmak (yaklaşık 1 km. yürüyüş). Bu şekilde dilerseniz Olimpos Ören yerini de ücretsiz gezebilirsiniz. Hatta en iyisi Olimpos'u gezmek için doğrudan Çıralı'ya gidin. Yollar daha düzgün olduğu gibi, aynı zamanda mahşer yeri gibi kalabalık olan Olimpos'ta park yeri sorunuyla uğraşmayacaksınız.

Aracınızı Olimpos'a park etseniz dahi sahile ulaşmak için gene 1 km. yürümek durumundasınız. Çıralı'ya park ederseniz aynı sahile hem ücretsiz ulaşmış olacak, hem de dilerseniz Olimpos Antik kentini ücret ödemeden gezebileceksiniz. (Ören yerini bu şekilde gezmenin yasal olup olmadığını bilmiyorum, yetkililere sorarsınız lol.)

Olimpos giriş saatleri

Olimpos Ören yerine saat 22:00 – 05:00 arası saatlerde giriş yasaktır. Ancak Olimpos'ta konaklayıp da Çıralı'daki Yanartaş'ı ziyaret etmek isteyenler (gidiş dönüş yaklaşık 14 km. yürüyüş) kayaların arasındaki alevleri görmek için genellikle gün batımı saatlerinde giderler. Geri dönüşleri ise gece 10, 11 ve hatta 01'i bulabilmektedir.

Olimpos giriş saatleri

Ören yerine giriş yasak olsa dahi ben bu yasağın uygulandığına, “dur kardeşim bu saatte giremezsin” dediklerine şahit olmadım. Eğer bir görevli ile karşılaşırsanız, saati iyi ayarlayamadığınızı ifade edip rahatlıkla geçeceğinizi düşünüyorum.


İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Antalya Olimpos Giriş Ücreti Ne Kadar? 2021 Fiyatları” üzerine 2 yorum

  1. Olimpos’un yolları rezalet . Her tarafta dandik derme çatma işletmeler üstüne birde yetişkinlere 24 TL olimposa giriş ücreti uyguluyorlar. En güzeli gitmemek ki gelen insanların kıymetini anlasınlar. Aldıklar 24 TL ile ne hizmet veriyorlar acaba? Eğer cebe indiriyorlarsa haram zıkkım olsun yedi cesdinden çıksın.

    Yanıtla

Yorum yapın