Six Moon Designs Silver Shadow Carbon yürüyüş şemsiyesi

Six Moon Designs Silver Shadow Carbon Yürüyüş Şemsiyesi

Antalya’da yaşamaya başladığım günden bu yana, yazın kavurucu güneş altında uzun mesafe yürüyüşü yapmayı saplantı haline getirdim. Araçla dağın dibine kadar gidilerek icra edilen dağcılık faaliyetleri, klasik hafta sonu yürüyüşleri veya herkesin bildiği Likya Yolu gibi parkurları yürümek artık bana heyecan vermiyor. Ağustos ayında deniz seviyesinden başlayarak, yaklaşık 300 kilometrelik bir rotayı kat edip, 2 tane 3000’lik zirveyi aşarak gerçekleştirmeyi deneyeceğim bir yürüyüş rotası planladım.

Trekking yapmak nedir?

Yanlış Bilinen Bir Kavram: Trekking Nedir?

Trekking, Patagonya, Himalayalar, Kutuplar gibi, kervan geçmez yerlerde yapılan ekspedisyon yürüyüşlerine verilen isimdir. İster günübirlik, ister Likya Yolu gibi günler boyunca kamp yüküyle yürünen yürüyüşler olsun, bunlara verilen genel isim hiking’dir.

St Paul yolu Yalvaç Eyüpler parkuru

1 – Saint Paul Yolu Yalvaç – Eyüpler Parkuru

Yalvaç, Saint Paul yolu yürüyenlerin bir kısmı için yolun sonunu ifade ediyor. Benim gibi Antalya istikametine doğru ilerlemeyi tercih edenler içinse başlangıcı. İnternet’te araştırdığım kadarıyla, Türkler genellikle Yalvaç’tan başlamayı tercih ediyor. St Paul yolunu ikiye, üçe veya dörde bölmeyi planlıyorsanız Yalvaç’ın başlamak için daha uygun olduğu kanaatindeyim.

Kamp malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri seçerken yalnızca konfora ve doğa şartlarına karşı korunmaya odaklanırsanız, elinizde işe yaramayan bir yığın eşya ile kalakalırsınız. Bunları sırtınızda taşıyacağınızı unutmadan, hacim ve ağırlık gibi faktörleri hesaba katarak seçmeniz gerekmektedir.

Yürüyüş ve dağcılık çorapları

Yürüyüş ve Dağcılık Çorapları Nasıl Seçilir?

Ortalama bir insan 1 kilometre mesafe kat etmek için yaklaşık 1400 adım atar. Yürüdüğünüz yolun inişli çıkışlı olması, yol boyunca karşılaşmanız muhtemel engeller de hesaba katıldığında, bu sayı hiçbir zaman azalmaz, daha da artar. Doğru çorap seçimi, attığınız her adımda konforlu bir yürüyüşün ayrılmaz parçasıdır.

Chiruca Anso

Chiruca Anso Goretex Trekking Botu incelemesi

Chiruca ülkemizde pek fazla bilinmeyen İtalyan bir üretici. Ayakkabı çeşitlerinin yanısıra, doğa yürüyüşü ve dağcılığa yönelik bot üretimleri de yapan firmanın Anso modelini inceliyoruz.

Boreal Cayenne bot

Boreal Cayenne Bot incelemesi

Boreal ile ilk tanışmam 2000 yılında Beşiktaş’ta bulunan Adrenalin mağazasından satın aldığım bir çift trekking botu ile oldu. Bu botu 11 sene boyunca giydim. Yürüyüşlerde kullanmanın yanı sıra, günlük hayatta da ayağımdaydı. Tabanı erimiş olsa da, derisi halen mükemmel durumda.

Demirkazık

Demirkazık Bolkar ve Aladağlar çıkışları valiliğe bildirilecek

Niğde il sınırları içinde dağlara çıkacak sporcular çıkışlarını valiliğe bildirecek. Niğde valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine gelecek sporcuların dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

bot temizlik ve bakım

Yürüyüş Botlarının Temizlik ve Bakımı

Sikayetvar.com gibi mecralar, satın aldıkları ayakkabı ve botların deforme olmasıyla, su geçirmesiyle alakalı sinir krizi geçiren binlerce kişinin mesajları ile dolup taşıyor. Muhatap olunan firmaların basmakalıp cevapları ve “tüketici hatası” deyip konuyu kestirip atması tüketicinin sorunlarına çare olmuyor. Aslına bakarsanız sorunun ana kaynağı ayakkabı veya bot seçimini yanlış yapmaktan, bir de temizlik ve bakımı ihmal etmekten kaynaklanıyor.