kış sporu sakatlıkları

En Çok Karşılaşılan 10 Kış Sporu Sakatlığı

Bütün sporlar gibi kış sporlarının da tadına doyulmaz, ancak diğer mevsimlere kıyasla, kışın doğaya adım attığınızda çeşitli sakatlıklara daha çok maruz kalabiliyorsunuz. Bugünkü yazıda kayak ve snowboard yapanların en çok karşılaştığı 10 kış sporu sakatlığından bahsedeceğiz.

hilal işcan

Çığ Altında Kalan Dağcının Cenazesine Ulaşıldı

Hilal Erkoç ile beraber Demirkazık tırmanışı yapan Mustafa Kemal Karakoç geçtiğimiz yıl çığ altında kalmıştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşılamayan Karakoç’un cenazesi bugün bölgeden alındı.

Uludağ kaza

Uludağ’da Talihsiz Kaza

Bursa’da bugün yaşanan talihsiz kazada 75 yaşındaki Yıldırım Doğan Çobankaya mevkinde yaklaşık 300 metre düşerek hayatını kaybetti.

Teke Dağı Antalya

Teke Dağı’nda kaza

Milli sporcu (atletizm) Mustafa Arslan, Antalya’da Teke Dağı’nda (Ovacık) kaza geçirdi. 5 Kasım’da yaşanan kazada sporcu düşerek yaralandı. Kurtarma çalışmaları güçlükle tamamlandı.

Mehmet Susam

Türk cerrah Alp Dağlarında hayatını kaybetti

41 yaşındaki Macera tutkunu Türk kalp cerrahı Mehmet Susam Alp Dağlarında yaptığı atlayış sırasında maalesef yere çakılarak hayatını kaybetti. 20 yıldır paraşütle atlayan cerrah wingsuit ile atlarken kaza gerçekleşti.

Erciyes Dağı

Üzücü haber bu kez Erciyes’ten

Erciyes Dağı zirve tırmanışına katılan amatör dağcılardan Ayşe Erdem, zirve tırmanışı esnasında buzul bölgesinde kayarak düştü.

boş görsel

Kayseri’de üzücü kaza

Kayseri Hisarcık’ta yaşanan talihsiz kazada 10 metreden yüzüstü düşen tırmanıcı yaralandı. Hastaneye sevk edilen yaralının durumu iyi.

Demirkazık

Demirkazık Bolkar ve Aladağlar çıkışları valiliğe bildirilecek

Niğde il sınırları içinde dağlara çıkacak sporcular çıkışlarını valiliğe bildirecek. Niğde valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine gelecek sporcuların dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

Onur Pınar kaçkarlarda hayatını kaybetti

Arabasını satmaya geldi, Kaçkar’da hayatını kaybetti

Hacettepe Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun Onur Pınar (26) arabasını satmak için Ankara’dan geldiği memleketi Rize’de eski okulunun öğrencilerinin dağa çıkacağını haber aldı ve onlara katıldı. Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 56 kişilik grup ile  tırmanış yapmak için Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kaçkar Dağları’na çıktı.