Tunç Fındık 14x8000 Zirve tamamladı

Milli Dağcımız Tunç Fındık 14×8000 Projesini Tamamladı

Milli dağcımız Tunç Fındık, dünyadaki 8000 metreden daha yüksek olan 14 dağın zirvelerine başarıyla tırmanarak tarihe adını yazdırdı. 14×8000 projesi çerçevesinde Fındık, Pakistan’daki Nanga Parbat zirvesine sabah 07:20’de ulaşarak, Türkiye’den bu seriyi tamamlayan ilk sporcu oldu.

iskelet gölü himalayalar

Himalayalar’daki İskelet Gölü’nün Gizemi

Bin yıllık bir Himalaya halk masalında, bir kral ve kraliçe, ardından onların görevlileri, kuzey Hindistan’ın dağlarına, dağ tanrıçası Nanda Devi’nin tapınağına doğru yürürler. Ancak yolda, tanrıça kutlama ve uygunsuz davranışları nedeniyle hacılara saldırır ve buzul Roopkund Gölü’ne düşerler.

Everest

Everest Dağı’nda İrtifa Ayarlaması Yapılıyor

Dünyanın en yüksek zirvesinin yüksekliği değişebilir. Nepal’in Everest ölçüm projesinden sorumlu kişi Susheel Dangol Pazar günü yaptığı açıklamada, bir yıllık çalışmanın ardından Çin ve Nepal’in Salı günü zirvenin yeni yüksekliğini açıklayacağını söyledi.

Tunç Fındık Broad Peak zirvesinde

Broad Peak (8047M) Çıkışı (Karakurum-Pakistan)

Broad Peak! Pakistan’ın Karakurum dağlarında, şöhretli K2 dağının hemen karşısında yükselen bu geniş, üç zirveli kaya ve buz yığını, 8047 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek 12.zirvesidir.

Nanga Parbat dağı

Zafer ve Trajedi: Nanga Parbat Kış Tırmanışı

Hayranlık uyandıran bir macera ve ardından yaşanan dram. Elisabeth Revol, dünyanın en yüksek dokuzuncu zirvesini fethetti ve geri dönmeyi başardı; partneri Polonyalı dağcı Tomasz Mackiewicz ise geri dönemedi. Revol, Fransa’daki hastane odasında AFP’nin sorularını yanıtladı.