Big Agnes Copper Spur UL2 Hafif kamp çadırı

Big Agnes Copper Spur UL2 Hafif Çadır İncelemesi

Geçen sene tek kişilik MSR Hubba çadır satın almaya karar verdiğimde, büyük ihtimalle 5-10 sene başka çadır almam diye düşünüyordum. 2016 yılının son aylarında Türkiye’den MSR Hubba NX diye aldığım çadırın aslında 2012 üretimi ilk jenerasyon MSR Hubba olduğunu fark ettiğimde, Türkiye’den bir daha malzeme almaya tövbe ettim.

MSR Hubba tek kişilik kamp çadırı

MSR Hubba Tek Kişilik Hafif Çadır İncelemesi

MSR Hubba özellikle Amerika’da uzun mesafe yürüyüşçüleri arasında oldukça popüler, birkaç kez yenilenmiş hafif bir çadır. Tek, iki ve üç kişilik olarak satılan Hubba’nın, olumlu olduğu kadar olumsuz yönlerini de yazdım.

tek kişilik kamp çadırı

Tek Kişilik Kamp Çadırı Satın Alma Rehberi

Artık eskisi gibi her koşula dayanıklı çadır satın almak yerine; hafif, çantamızda daha az yer kaplayan, Türkiye’deki Likya, Karia, Karadeniz gibi popüler trekking parkurlarında, bisiklet turlarında ve yeri geldiğinde kış kamplarında da kullanabileceğimiz tek kişilik çadırlar tercih etmeye başlıyoruz.

5 mevsim çadır taşıyan dağcı

5 Mevsim Çadırlar Gerekli mi?

Yeterince kamp tecrübeniz yoksa, kamp yükü ile tıka basa dolu sırt çantasıyla arazide günlerce yürümediyseniz, satın alacağınız ilk çadırdan öncelikli beklentiniz sizi her koşulda idare etmesidir. Bu bana göre yanlış bir düşüncedir.
Aşağıda 5 mevsim çadırlar hakkındaki doğru bilinen yanlışları ve gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını tartışacağız.

Ferrino Lightent 2 çadır

Ferrino Lightent 2 hafif çadır incelemesi

Ferrino Lightent 2 başlangıçta kullanmaktan son derece keyif aldığım bir çadırdı. Ancak kimileri için çok da önemli sayılmayacak bir ayrıntı yüzünden geçtiğimiz haftalarda satarak elden çıkardım. İncelemeyi okuduktan sonra belki siz de bu çadırı satın alma kararınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz.