Şok diyet

Hızlı Kilo Verdirdiği Kanıtlanmış Şok Diyetler

Hızlı biçimde kilo vermeyi kim istemez? Bir an önce ideal kiloya kavuşma fikri kulağa oldukça cazip gelse de, şok diyetler her sıkıştığınızda kafanıza göre başvurabileceğiniz çareler değildir. İlk değerlendirmeniz gereken husus, fazla kilolarınızın sağlığınız açısından tehdit oluşturacak boyutta olup olmadığıdır.

su içerek kilo vermek

Daha Fazla Su İçmek Zayıflamanıza Yardımcı Olabilir

Kilo kaybı ile savaşta kullanabileceğiniz kokusuz, renksiz ve kalorisiz bu araçtan, yani sudan yeterince faydalanıyor musunuz? Su vücut için susuzluğunuzu gidermekten daha fazlasını yapar – kilo vermenize de yardımcı olabilir.

30 kilo vermek

30 Kilo Kaybedenden Denenmiş Zayıflama Yöntemleri

Hayatımın son 15 yılının üçte birini kilolu geçirdim. Kilolu olduğum süre boyunca defalarca kilo verme işine giriştim. Bunda 3 kere başarılı oldum. Üçünde de aynı yöntem işe yaradı. Bundan şu sonucu çıkardım. Kişi her diyet programını ve başkalarının işine yarayan yöntemleri birebir takip ederek başarılı olamıyor. Kilo vermenin anahtarı ne diye soracak olursanız, en başta motivasyon diye yanıtlarım. Motive olduktan, yani gerçekten istedikten sonra kendinize uygun, kısa-orta vadede sürdürebileceğiniz bir diyet planı oluşturmanız gerekli.

isveç diyeti

İsveç Diyeti Yapandan Doğru Bilinen Yanlışlar

İsveç diyeti ile ilk kez 2001 yılında tanıştım. Gazetelerden birinin pazar ekinde “Aylin Livaneli’den 10 kilo verdiren tarif” olarak paylaşılmıştı. Kısa sürede tam da 10 kilo kaybetmem gerekiyordu. İki hafta harfiyen uygulayıp 12 kilo vermiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılında bu diyeti tekrarladım. İkinci denememde 8-9 kilo kaybettiğimi hatırlıyorum. 2018 yılında tekrar İsveç diyeti yapmaya ihtiyaç duydum. Hatta diyete başlamadan bir gün önce bu yazıyı yazmaya, başımdan geçenleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.