kazık

Spor Malzemelerine Yüzde Otuz Ek Vergi Geldi

Spor malzemelerinizi koklayarak kullanın; zira aralarında spor malzemelerinin de olduğu birçok ithal kaleme %30 ek gümrük vergisi geldi. Yüksek döviz kuru, özel tüketim vergisi ve %18-20 arasında değişen gümrük vergileriyle yurt dışındaki emsallerinin iki katına varan fiyat farkı ödediğimiz spor malzemelerine artık yüzde otuz daha fazla para ödeyeceğiz.

Yurt dışı alışveriş ptt kargo

PTT İle Gelen Yurt Dışı Kargo ve Paket Rehberi

Yurt dışından alışveriş yapmak, işin maddi boyutu düşünüldüğünde, kargo ve gümrük masrafına rağmen çoğu zaman yarı yarıya fiyat avantajı sunuyor. Bir kere katma değer vergisi (KDV) ödemiyorsunuz. Satın aldığınız ürün özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi bir ürün olsa dahi ÖTV’den muafsınız. Geriye yalnızca gümrük vergisi ödemek kalıyor. Yurt dışından sipariş vermenin tek dezavantajı 10 günden 2 aya varan bekleme süreleri.

su geçirmez ayakkabılara vergi

Kuru Kalmanın Vergisi – Su Geçirmez Ayakkabılara Yeni Vergi

Bildiğiniz üzere 4 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 10 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren ek karara göre 10 Ağustos tarihinden itibaren bazı ithal ayakkabı ve ayakkabı üretim malzemelerinde minimum 3 dolar ile maksimum % 50 ilave gümrük vergisi (İGV) alınacağı açıklanmıştır.