Yünlü Yaylası

Ankara’da Bir Tabiat Harikası: Yünlü Yaylası

Geçtiğimiz yılın kış aylarında Yünlü Yaylası’nda harika bir gün geçirdik. Bildik yürüyüş rotasının yanı sıra keşfedilecek onlarca patikasıyla oldukça hoş ve hatta bazen zorlu bir “doğa yürüyüşleri bölgesi” olan Yünlü Yaylası Ankara’dan sadece iki saat uzakta sizi bekliyor.

doğa filmleri

En İyi Doğa Filmleri ve Belgeselleri

Eski klasiklerden yeni bağımsız filmlere kadar, doğa temalı 25 farklı filmi sizler için derledik. Doğayı ayağınıza getiren, kim bilir belki de ilham almanıza yarayacak bu filmleri 4 ana kategoriye ayırıyoruz: Doğa yürüyüşü filmleri, uzun mesafe yürüyüş belgeselleri, doğa filmleri ve doğa belgeselleri.

Trekking yapmak nedir?

Yanlış Bilinen Bir Kavram: Trekking Nedir?

Trekking, Patagonya, Himalayalar, Kutuplar gibi, kervan geçmez yerlerde yapılan ekspedisyon yürüyüşlerine verilen isimdir. İster günübirlik, ister Likya Yolu gibi günler boyunca kamp yüküyle yürünen yürüyüşler olsun, bunlara verilen genel isim hiking’dir.

Kamp malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri seçerken yalnızca konfora ve doğa şartlarına karşı korunmaya odaklanırsanız, elinizde işe yaramayan bir yığın eşya ile kalakalırsınız. Bunları sırtınızda taşıyacağınızı unutmadan, hacim ve ağırlık gibi faktörleri hesaba katarak seçmeniz gerekmektedir.

Yürüyüş ve dağcılık çorapları

Yürüyüş ve Dağcılık Çorapları Nasıl Seçilir?

Ortalama bir insan 1 kilometre mesafe kat etmek için yaklaşık 1400 adım atar. Yürüdüğünüz yolun inişli çıkışlı olması, yol boyunca karşılaşmanız muhtemel engeller de hesaba katıldığında, bu sayı hiçbir zaman azalmaz, daha da artar. Doğru çorap seçimi, attığınız her adımda konforlu bir yürüyüşün ayrılmaz parçasıdır.

Ketenli yaylası

Bursa Ketenli Yaylası ve Aras Şelalesi

Bursa Uludağ yolundan kolaylıkla ulaşılabilen Soğukpınar Köyü çevresinde pek çok güzellik barındırıyor. Bunların en başında Soğukpınar’a birkaç kilometre mesafedeki Ketenli Yaylası ve Uludağ’ın eteklerinde bulunan Ketenli Yaylası üzerinden ulaşabileceğiniz Aras Şelalesi geliyor.