Tunç Fındık 14x8000 Zirve tamamladı

Milli Dağcımız Tunç Fındık 14×8000 Projesini Tamamladı

Milli dağcımız Tunç Fındık, dünyadaki 8000 metreden daha yüksek olan 14 dağın zirvelerine başarıyla tırmanarak tarihe adını yazdırdı. 14×8000 projesi çerçevesinde Fındık, Pakistan’daki Nanga Parbat zirvesine sabah 07:20’de ulaşarak, Türkiye’den bu seriyi tamamlayan ilk sporcu oldu.

tetnuldi zirvede

Gürcistan – Tetnuldi Dağı Tırmanışı

Bundan birkaç yıl önce Ersan Başar, Ertuğrul Tugay, Mustafa Kızıltaş… Tetnuldi’ye ilk Türk Tırmanışını yapmışlardı. Bu tırmanışın ardından Ertuğrul Tugay’ın yayınlamış olduğu ayrıntılı ve çok güzel olan faaliyet raporunu okuduğumda; Tetnuldi Dağı’ndan etkilenmiş ve gelecekte tırmanmam gereken zirvelerin başında Tetnuldi olacağını hissetmiştim. TDF 2018 faaliyet programına Tetnuldi Tırmanışını alınca çok sevindim. Artık Tetnuldi’ye yol görünüyordu…

Tunç Fındık Broad Peak zirvesinde

Broad Peak (8047M) Çıkışı (Karakurum-Pakistan)

Broad Peak! Pakistan’ın Karakurum dağlarında, şöhretli K2 dağının hemen karşısında yükselen bu geniş, üç zirveli kaya ve buz yığını, 8047 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek 12.zirvesidir.

The North Face Inferno uyku tulumu

The North Face Inferno Uyku Tulumu İncelemesi

“Inferno” İtalyanca ve Portekizce’de “Cehennem”, “Cehennem gibi yer” anlamına geliyor. The North Face Inferno uyku tulumu gerçekten de “cehennem sıcağı” sıfatını hak ediyor.