Yaz Kampı Rehberi: Çadır Kamp Alanı ve Malzeme Seçimi

Yaşadığımız pandemi ve gitgide zorlaşan ekonomik koşullar, hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerdeki insanları alternatif tatil arayışlarına ve doğaya yöneltti. Hayatlarında tek bir geceyi dahi çadırda geçirmemiş insanlar bir anda kamp malzemesi ve kamp yeri araştırmaya başladı. Bu durum, tecrübesi olmayan insanların kafasında, hangi çadır, hangi ekipman, nelere ihtiyacım var, nereye kamp yapabilirim gibi bir çok soruya yol açtı.

Bursa yaylaları

Bursa Yaylaları ve Uludağ Çevresindeki Kamp Yerleri

Bugün en çok göç alan illerin başında gelen, bir zamanlar adının önünde “Yeşil” olan Bursa, Uludağ’ın dağlık yapısı ve daha da önemlisi; 1961 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınması sayesinde günümüz yağmacılığına karşı direnmektedir. Uludağ, Orhaneli ve İnegöl çevresindeki birçok yayla, kamp alanı ve görmeye değer doğal güzellikleri bugünkü yazıda sizlerle paylaşacağız.

Sakarya Adapazarı yaylaları

Sakarya (Adapazarı) Çevresinde Kamp Yerleri ve Yaylalar

Sakarya, büyük şehirlere yakın mesafede olmasına karşın doğal yapısını büyük ölçüde tahrip edilmemiş biçimde korumaktadır. Bölge sayısız yürüyüş parkuru, yayla ve kamp alanı barındırır. Bugünkü yazıda Sakarya (Adapazarı) yaylalarını tanıtacağız.