kilo vermenin durması

Kilo Kaybının Durması Problemine Farklı Bakış

Kilo kaybıyla ilgili yazdığım yazıları takip edenler belki fark etmişlerdir. Kulaktan kulağa aktarılan yalan yanlış bilgileri, kendi üzerimde denemediğim hiçbir yöntemi önermiyorum. O yüzden bugünkü yazı da benzer biçimde şekillenecek. Aşağıda maddeler halinde “spor yapın”, “diyet yapın”, yok efendim “limon suyu için” gibi; duymaktan hepimize bezginlik gelen yöntemlerden bahsetmeyeceğim.

30 kilo vermek

30 Kilo Kaybedenden Denenmiş Zayıflama Yöntemleri

Hayatımın son 15 yılının üçte birini kilolu geçirdim. Kilolu olduğum süre boyunca defalarca kilo verme işine giriştim. Bunda 3 kere başarılı oldum. Üçünde de aynı yöntem işe yaradı. Bundan şu sonucu çıkardım. Kişi her diyet programını ve başkalarının işine yarayan yöntemleri birebir takip ederek başarılı olamıyor. Kilo vermenin anahtarı ne diye soracak olursanız, en başta motivasyon diye yanıtlarım. Motive olduktan, yani gerçekten istedikten sonra kendinize uygun, kısa-orta vadede sürdürebileceğiniz bir diyet planı oluşturmanız gerekli.

susuzluk ve açlığa dayanma

İnsan Doğada Aç ve Susuz Ne Kadar Yaşar?

Doğada hayatta kalma söz konusu olduğunda, açlık ve susuzluğa kimin ne kadar dayanabileceği kişiden kişiye ve o an içinde bulunduğu koşullara göre değişen bir durumdur. Kısaca özetlemek gerekirse; metabolizmayı yavaşlatarak (asgari düzeyde hareket ederek veya hiç etmeyerek) en az 3 hafta boyunca aç kalabileceğimizi söyleyebiliriz. Susuzluk ise açlığa kıyasla daha tehlikeli bir sorundur. Susuzluğa birkaç gün dayanabiliriz. Susuz kaldığımız üçüncü günden itibaren vücut fonksiyonları hızla çöker. Yedinci günden itibaren acil tıbbi müdahalede bulunulmazsa ölümle sonuçlanır.