kaya tırmanış ayakkabıları

Tırmanış Ayakkabıları Nasıl Seçilir

Tırmanma ayakkabıları, sahip olduğunuz diğer ayakkabı türlerinden farklıdır. Klasik ayakkabılarda olduğu gibi ayağınızı koruyup desteklemenin yanı sıra, tırmanış ayakkabılarını diğerlerinden ayıran en büyük fark, kaya üstünde tutunabileceğiniz pürüzleri hissetmenizi sağlayacak derecede hassas olmaları ve yüzeylere yapışarak kaymayı belli ölçüde engellemeleridir.

bot temizlik ve bakım

Yürüyüş Botlarının Temizlik ve Bakımı

Sikayetvar.com gibi mecralar, satın aldıkları ayakkabı ve botların deforme olmasıyla, su geçirmesiyle alakalı sinir krizi geçiren binlerce kişinin mesajları ile dolup taşıyor. Muhatap olunan firmaların basmakalıp cevapları ve “tüketici hatası” deyip konuyu kestirip atması tüketicinin sorunlarına çare olmuyor. Aslına bakarsanız sorunun ana kaynağı ayakkabı veya bot seçimini yanlış yapmaktan, bir de temizlik ve bakımı ihmal etmekten kaynaklanıyor.

AKU Trekker Lite II GTX yürüyüş trekking botu

Trekking Botu ve Yürüyüş Ayakkabısı Seçimi

Bot ve yürüyüş ayakkabısı seçerken, aslında en önemli yürüyüş malzemesini satın aldığınızı unutmayın. Doğru botu seçtiğinizde tüm dünyayı dolaşabilecek gibi hissedeceksiniz. Yanlış ayakkabıyı seçtiğinizde ise, ayağınızda meydana gelen yaralanmalar neticesinde, 5 kilometrelik bir yürüyüş size maratondan daha uzun gibi gelecek, sadece ayaklarınız değil; tüm vücudunuz ve hatta ruh haliniz bile bu olumsuzluktan etkilenecektir.