Reklam

Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı doğa sporları sitesiyiz.

Başlarda dağcılık, kampçılık ve yürüyüş odaklı kurulmuş olsak da, bugün bisiklet ve dalış gibi konuları da kapsayarak hep birlikte sunan ilk ve en sık ziyaret edilen doğa sporları sitesiyiz.

Hangi sıklıkla yayın yapıyoruz?

Her yıl 100'ün üzerinde özgün haber, makale ve malzeme incelemesi yayınlıyoruz. 2018 yılında bu sayıyı daha da arttırmayı hedefledik.

Hangi doğa sporları hakkında yazıyoruz?

Yalnızca bildiğimiz ve aktif olarak yer aldığımız doğa sporlarını yazıyoruz. Bunlar şimdilik dağcılık, yürüyüş, kamp, bisiklet ve dalış.

Aylık ziyaretçi sayımız kaç?

Son 12 ayın toplam ziyaretçi sayısından, aylık ortalama 260.000 tekil ziyaretçi aldığımızı söyleyebiliriz.

Ziyaretçiler Outdoor Haber'e nasıl ulaşıyor?

Outdoor Haber'e ulaşan ziyaretçilerin %86 gibi yüksek bir oranı başta Google olmak üzere arama motorları ile sitemize ulaşıyor.

Geriye kalan %14'lük oran ise, bizi devamlı takip eden ziyaretçilerimiz ve sitemizden yaptıkları alıntıları kaynak gösteren çeşitli kişisel sitelerden yapılan yönlendirmelerden oluşuyor.

 

Doğa sporları malzemesi distribütörü veya outdoor organizasyonu yapan firmalara ne gibi veriler sağlayabiliriz?

Elimizde 6 yıllık Google Analytics verisi bulunmaktadır.

Örneğin, Türkiye'de henüz satılmayan bir markanın çadırlarını ithal etmeyi düşünüyor ve büyük şehirler dışında da satış etkinliğinizi arttırmak istiyor olabilirsiniz. Ancak nereden başlayacağınız konusunda bir fikriniz olmayabilir. Bu durumda bizden büyük şehirler dışında en çok kamp çadırı arayan illeri yüzdesel olarak talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki sorgu örneğine benzer birçok sorgu yapılabilir. Çünkü 6 yıllık yayın hayatımızda yaklaşık 15.000.000 (onbeş milyon) tekil ziyaret almış bulunuyoruz. Bu sayının %80'den fazlası arama motorlarından geliyor. Kim, hangi ilden, hangi kelime ile aramış bu tür verileri Google Analytics'ten anında çekebiliyoruz.

Outdoor Haber'de reklam vermenin maliyeti nedir?

Reklamdan para almıyoruz. Para, kurulum amacımıza ters bir araç.

Para yerine bize inceleyeceğimiz çeşitli malzemeler tedarik edebilir, böylelikle Outdoor Haber okuyucularının daha çok çeşitli malzeme incelemesi okumasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu sayede ithal etmiş olduğunuz veya ürettiğiniz ürünlerin daha geniş kitleler tarafından duyulmasını, benimsenmesini sağlayabiliriz.

Outdoor Haber'e sponsor olmak için ne yapabilirsiniz?

Bir önceki soruda yanıtladığımız gibi, bize malzeme tedarik ederek sponsor olabilirsiniz. Takdir edersiniz ki biz birkaç kişiden oluşan ufak bir ekibiz. Elimizdeki malzeme çeşitliliği sınırlı ve okuyucuları daha çok malzeme ile tanıştırmayı amaçlıyoruz.