ayakkabı goretex

Ayakkabı ve Botlarda Gore-tex Gerekli mi?

Gore-tex teoride suyu dışarıda tutan, ter buharının tahliye olmasına izin veren bir zardır. Teoride diyorum; çünkü bu membranın üzeri kalın deri veya kumaşla kaplıdır. Ayrıca düzenli olarak su iticilik kimyasallarıyla bakımı yapılmazsa (hiç birinizin bununla uğraştığını sanmıyorum), suya maruz kalan deri Gore-tex’in üzerini film gibi bir su bariyeriyle çevirecek, ter buharı tahliye olamayacaktır.

Bu sefer ayaklarımız kendi ter buharıyla ıslanacaktır. “Gore-tex botum su geçirdi” şikayetlerinin çoğunluğu, aslında kendi teriyle ıslanan, ancak bunu botun su geçirdiğini zannederek yapılan şikayetlerden oluşmaktadır.

su geçirmez ayakkabılara vergi

Kuru Kalmanın Vergisi – Su Geçirmez Ayakkabılara Yeni Vergi

Bildiğiniz üzere 4 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 10 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren ek karara göre 10 Ağustos tarihinden itibaren bazı ithal ayakkabı ve ayakkabı üretim malzemelerinde minimum 3 dolar ile maksimum % 50 ilave gümrük vergisi (İGV) alınacağı açıklanmıştır.

Chiruca Anso

Chiruca Anso Goretex Trekking Botu incelemesi

Chiruca ülkemizde pek fazla bilinmeyen İtalyan bir üretici. Ayakkabı çeşitlerinin yanısıra, doğa yürüyüşü ve dağcılığa yönelik bot üretimleri de yapan firmanın Anso modelini inceliyoruz.