V-fren bisiklet

Bisiklet Frenleri: V-Fren, Isı Sorunu ve İç Lastik Patlaması

Haziran ayı başında Likya Yolu’nun Finike – Demre etabını bisikletle tamamlamaya karar verip yola koyuldum. Finike merkezden yaklaşık 800 metre irtifa kazanıp, 8 kilometre kadar ilerledikten sonra, daha fazla dayanamayıp geri dönmeye karar verdim. Dönüşte beni tatsız bir sürpriz bekliyordu. Görünürde hiçbir neden yokken, her iki lastiğim birden patladı.

Tunç Fındık 14x8000 Zirve tamamladı

Milli Dağcımız Tunç Fındık 14×8000 Projesini Tamamladı

Milli dağcımız Tunç Fındık, dünyadaki 8000 metreden daha yüksek olan 14 dağın zirvelerine başarıyla tırmanarak tarihe adını yazdırdı. 14×8000 projesi çerçevesinde Fındık, Pakistan’daki Nanga Parbat zirvesine sabah 07:20’de ulaşarak, Türkiye’den bu seriyi tamamlayan ilk sporcu oldu.

Crankbrothers Stamp 1 Platform Pedal İncelemesi

7 yıldır kahrımı çeken bisikletimin üstündeki çeşitli parçalar artık miadını doldurdu. Sıfırı 1350 Euro fiyata satılan bisiklete öyle düşük kaliteli bir pedal takmışlar ki, satın aldığım günden beri durmadan vidaları gevşiyor, tıkır tıkır ses çıkarıyor.

Asus TUF K7 Linear Mekanik Klavye

Linear Mekanik Klavye İncelemesi: Asus TUF Gaming K7

Mekanik klavyeler oyuncu odaklı çözümler olarak lanse edilse bile, aslında içerik üreticilerine de doğrudan hitap eden ürünler. Ekran, klavye, mouse ve masa düzeni, bilgisayar karşısındaki üretkenliği doğrudan etkileyen faktörler. Bunları seçerken kullanım amacınızla bağdaşacak ürünler tercih etmeniz gerekiyor.

MSR Pocket Rocket 2 Kamp ocağı

MSR Pocket Rocket 2 Kamp Ocağı İncelemesi

2010 yılından bu yana aktif olarak kullandığım ilk nesil MSR Pocket Rocket “benden buraya kadar” dedi. Vidalı kartuşun girdiği delikteki dişler yalama olunca, yeni bir ocak satın almaktan başka çarem kalmadı.

Boreal Flyers yaklaşım ayakkabısı

Boreal Flyers Yaklaşım Ayakkabısı İncelemesi

Bu siteyi Boreal ürünleriyle yaşadığım kötü tecrübeyi paylaşmak için hayata geçirdiğimi biliyor muydunuz? Sitede “Boreal” kelimesini aratırsanız, 2 farklı modelin öfke ve sitem dolu incelemelerini okuyacaksınız.

Orman yangını yasak

Birçok İlde Orman Girişleri Yasaklandı

İstanbul, Bursa, Çankırı, Kastamonu, Gümüşhane, Kırklareli, Niğde, Çanakkale, Kocaeli, Balıkesir, Aydın, Hatay, Gaziantep, Edirne ve Antalya’da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı. Uygulamaya diğer illerin de katılması bekleniyor.

Six Moon Designs Silver Shadow Carbon yürüyüş şemsiyesi

Six Moon Designs Silver Shadow Carbon Yürüyüş Şemsiyesi

Antalya’da yaşamaya başladığım günden bu yana, yazın kavurucu güneş altında uzun mesafe yürüyüşü yapmayı saplantı haline getirdim. Araçla dağın dibine kadar gidilerek icra edilen dağcılık faaliyetleri, klasik hafta sonu yürüyüşleri veya herkesin bildiği Likya Yolu gibi parkurları yürümek artık bana heyecan vermiyor. Ağustos ayında deniz seviyesinden başlayarak, yaklaşık 300 kilometrelik bir rotayı kat edip, 2 tane 3000’lik zirveyi aşarak gerçekleştirmeyi deneyeceğim bir yürüyüş rotası planladım.

Helinox Chair Zero Ultra hafif Kamp Sandalyesi

Helinox Chair Zero Kamp Sandalyesi İncelemesi

Siteden elde edilen gelir sayesinde bu yıl çokça malzeme satın aldım. 12 kalem malzeme, inceleme yazısı yazmamı bekliyor. Bir bu kadar malzeme de Tolga satın aldı. 2021 yılının kalan ayları boyunca pek çok malzemeyi tanıtmayı sürdüreceğiz.

Helinox Chair One Kamp Sandalyesi

Helinox Chair One Kamp Sandalyesi İncelemesi

Kamp anlayışımla bağdaşmadığı için bugüne kadar kamp mobilyalarına pek sıcak bakmadım, ancak çadır başında keyif yapanları ve bir köşeye arabalarını park edip manzaranın tadını çıkaranları görünce, dayanamayıp ben de kamp sandalyesi satın aldım.

LG 32QN650-B 32QN600-B QHD 32 inç göz yormayan tasarımcı monitörü

LG 32QN600-B / 32QN650-B 32 İnç QHD Göz Yormayan Monitör İncelemesi

1985 yılından beri bilgisayar karşısındayım. Halen gözlük kullanmıyorum, fakat son yıllarda görüş kalitem hızlıca düşmeye başladı. Artık beyaz ekrana bakamaz hale geldim. Bu durum gözlerimde rahatsızlığa yol açtığı gibi, bilgisayar başında motivasyon ve konsantrasyon bozukluğuna da neden oluyor.

Semçanta Baykuş Heybe

Semçanta 40 Litre Bisiklet Heybesi 28 Litre Çıktı

Geçtiğimiz yaz aylarında bisiklet turu yapmaya karar verince, elimde eksik tek malzeme olan bisiklet heybesi satın almaya karar verdim. Başta Vaude, Ortlieb gibi markalara niyetlensem de, tur çantası üreten yerli firmalar olduğunu duyunca bunlardan birini denemeye karar verdim. En nihayetinde Semçanta’nın Baykuş modelini satın aldım.

Bisiklet Nasıl Temizlenir – Temizlik Malzemeleri Nelerdir

Bisikletleri temizlemek yalnızca güzel görünüm sağlamakla kalmaz, tüm parçaları çalışır tutmaya da yardımcı olur. Bisikletin hareket eden parçaları yüksek verimli olduğu kadar, oldukça da hassas parçalardır. Bu parçalardan bazıları az da olsa korumalı bazıları ise toz, toprak, kum ve minik taş parçaları gibi elementlere karşı korumasızdır.

Dayanıklılığın Önemi

2011 yılında Jimmy Chin, Conrad Anker ve Renan Öztürk’ten oluşan bir ekip, Hindistan’ın Garhwal Himalayalarında Meru Dağı’na tarihi bir ilk tırmanış yaptı. Tırmanış, 2015 yapımı ödüllü Meru belgesel filminde anlatıldı. Filmin ve bugünkü yazının konusu dayanıklılık. Dayanıklılık, zor durumları kucaklamak ve bunları kendi lehinize kullanmaktır.

Bisiklet testis kanseri

Testis Kanseri ve Bisiklet Sürmek Arasında Bağlantı Var mı?

Bisikletçi Ivan Basso’nun testis kanseri olduğunu açıklaması, akıllara Lance Armstrong’un yıllar boyunca bu hastalıkla mücadelesini getirdi. Dünyanın en iyi bisikletçilerindeki testis kanseri vakası bir tesadüf olabilir mi, yoksa bisiklet yarışlarındaki rekabetle ilgili bir şey mi erkeklerin hastalık riskini artırıyor?

Çölde geceleri soğuk

Çöller Geceleri Neden Soğur?

Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü’ne günübirlik gezi yapacaksanız, yanınızda bolca su, güneş kremi ve şapka getirmeniz gerekir. Geceyi burada geçirmeyi planlıyorsanız, yanınıza alacağınız malzemelere bir de kışlık uyku tulumu eklemelisiniz. Sahra Çölü’nde gündüz ila gece arasında yaklaşık 42 santigrat derece ısı farkı bulunur.

Üşümek

Üşümenin Nedenleri ve Çareleri

Aynı dış ortam koşullarını paylaşan bazı insanlar daha az, bazıları da çok üşür. Pehlivan yapılı, iri yarı bir adam soğukta tir tir titrerken, normal vücut ölçülerine sahip bir başkası hiç üşümeyebilir. Soğuk havalarda üşümeyi etkileyen unsurlar şunlardır. Bunlar, yaş, cinsiyet, kilo, metabolik bozukluklar, damar hastalıkları ve giyim kuşamdır.

Hayatta Kalma

Hayatta Kalma Hakkında Bilinen 30 Yanlış

Birçoğumuz doğa temalı filmleri izlerken kendimizi kaptırıp, filmlerdeki sahnelerin kurguya dayalı olduğunu unutuyor ve burada tanık olduğumuz bilgileri mutlak doğru olarak kabul ediyoruz. Bugünkü yazıda sıkça tekrarlanan hayatta kalma yanlışlarını bulup, doğruları paylaşacağız.

doğada su bulmak hayatta kalma

Doğada Su Bulmakla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

En sağlıklı insanlar bile aşırı sıcak ortamlarda 3 ila 5 günden fazla susuz kalmaya dayanamazlar. Bu süre hareket etmemeniz koşuluyla veya serin havalarda daha da uzayabilir. Serin mevsimde ilk önceliğiniz barınak ve ısı kaynağı bulmak olmalıdır. Kavurucu sıcaklarda ise önceliğiniz su kaynağı aramaktır.