Husky Felen 3-4 Kişilik 5 Mevsim Çadır inceleme

Outdoor Haber okuyucuları için fiyat/performans oranı yüksek ürünleri incelemeye devam ediyoruz. Husky Felen 3-4 kişilik 5 mevsim çadır tam da bu kategoriye giriyor. Olumlu birçok yönü bulunan bu kamp çadırını olumsuz yönlerini de ortaya çıkararak inceledik.

Husky Felen üreticisine göre “Extreme” kategoride yer alan bir çadır. Türkiye dağıtıcısı Atlas Kamp'a göre 5 mevsimlik özelliklere sahip. Yani bildiğimiz 4 mevsim hava koşullarının yanısıra, kar, rüzgar, fırtına ve aşırı yağışlara karşı dayanıklı.  Peki gerçekten öyle mi?

Husky Felen
Husky Felen geniş balkonuyla dikkat çekiyor. Çadırın altındaki kumaşı ayrıca satın aldım. 10 TL'lik bu kumaş çadırın ömrünü uzatacaktır.

Husky Felen'de daha önce incelediğimiz Husky Flame ve Falcon çadırlarda kullanılan malzemelerin aynısı kullanılmış. 10000 mm/cm2 değerine sahip polyester taban kumaşı, 6000 mm/cm2 değerine sahip polyester dış çadır kumaşı ve iç çadır kumaşı bire bir aynı. Aralarındaki tek fark bu heybetli çadırı ayakta tutabilmek, sert rüzgarlara dayanabilmesi için duraluminum pollerin çaplarının Husky Flame, Falcon, Flare ve Fighter'a göre daha kalın oluşu.

Huysky Flame
Mekan Uludağ. Husky Flame ve Husky Falcon

Husky Extreme serisinde yer alan çadırlarda sert rüzgarda, bardaktan boşalırcasına yağan yağmurda, kar yağışı, tipi, fırtına ve aklınıza gelebilecek her türlü hava koşulunda birçok deneyim yaşadık. Bu çadırlar gerçekten “extreme” serisinde yer almayı hak ediyorlar. Husky Extreme serisi içeriye tek damla yağmur almadıkları gibi, muntazam kurduğunuzda ve rüzgar yönünü iyi hesaplayabilirseniz dimdik ayakta durabilen, emsallerine göre uygun fiyatlı çadırlardır.

husky felen vs husky flame
Husky Felen vs Husky Flame. Husky Felen paketlenmiş halde oldukça iri.

Çadır 5.6 kilogram ağırlığa sahip. 4 kişi kapasiteli, her mevsim koşullarına dayanabilen dört kişi kapasiteli bir çadırın daha da hafif olması beklenemez zaten. Outdoor Haber facebook sayfasında bu çadırın fotoğraflarını ilk paylaştığımızda “bu ağırlıkta çadır taşınmaz” gibi tepkilerle karşılaşmıştık. Gerçekten tek başınıza veya çift olarak çıktığınız uzun yürüyüşlerde, sırtınıza alarak taşınmayacak kadar ağır bir çadır. Fakat bu çadırın amacı da bu değil zaten. Husky'nin bu tip amaçlar için ürettiği 2 kg'a kadar çadırları zaten var.

Husky Felen'in muhtemel kullanım alanlarını düşünelim. Sırtımıza alıp taşıyamayacaksak neden böyle bir çadıra ihtiyacınız olabilir?

  • Kamp alanına araçla ulaşım imkanınız varsa,
  • Kamp alanı birkaç kilometre mesafede ise,
  • Erciyes, Ağrı gibi dağların ana kamp alanında çadıra ihtiyacınız varsa
  • 3-4 kişi çıktığınız bir faaliyette tek bir çadır kullanacaksanız (çadır parçalarını aranızda bölüştürüp ağırlığı dağıtabilirsiniz),
  • “Keyfime düşkünüm, güzel bir köşede birkaç gün kamp yapmak istiyorum. Ufacık çadırlarda sıkılıyorum.” diyorsanız,
  • Arada bir ailenizi de kış aylarında doğal güzelliklerle tanıştırmak istiyorsanız,

Örnekler belki daha da artırılabilir. Deprem riski olan bölgelerde deprem olması durumunda, böyle bir çadır kışın ortasında ailece sersefil olmanızı önleyebilir.

Husky Felen
Balkon süper. Bayılacaksınız.

Büyük boyutlarına karşın çadırın kurulumu çok basit. Tek başınıza 2-3 dakika içinde kurabilirsiniz. İç ve dış tente tümleşik olduğu; ayrı ayrı kurulum gerektirmediği için yağmur esnasında kursanız dahi çadırın içi ıslanmıyor. Bu özellik bütün Husky Extreme serisinde mevcut. Hem kurulumu hızlandırıyor, hem de kurulum esnasında çadırın içi dış etkenlerden etkilenmiyor.

Husky Felen ölçülerÇadır 3,55 mt. uzunluğa, 2 mt. genişliğe ve 1,35 mt. iç tente yüksekliğine sahip. 3,55 mt. uzunluğun 2,20 mt.'si iç tente (yattığınız bölüm) 1,35 mt'si ise balkona ait. Balkon bölümünden giriş çıkış yapabileceğiniz iki adet kapı mevcut. Çadırın en dikkat çekici özelliği geniş balkonu. Bu balkonda fazla eşyalarınızı bulundurabilir, çadırı yakmadan rahatlıkla yemek pişirebilir, hatta yağan yağmuru bu bölümde oturarak izleyebilirsiniz.  Bu bölümde dışarıyı gözleyebileceğiniz pencere de mevcut.

Husky Felen
Çadırın içi yayla gibi. Üç adet Husky Anapurna tulum rahatlıkla sıkışmadan sığabilir. 4ncü'ye söz vermiyoruz, fakat biraz sıkışırsanız o da sığacaktır.

Çadırın iç tentesinde her iki yanda ikişer adet cep bulunuyor. Buna ek olarak iç tentenin en üst kısmında hafif eşyalarınızı koyabileceğiniz bir bölüm de düşünülmüş. 2,20 metre uzunluk ve 2 metre genişlik 3 kişi için yeterli alan sunuyor. Dördüncü kişi çadıra alındığında herkes bağdaş kurarak oturabilir, sohbet edip yemek yiyebilir. Fakat yatma vakti geldiğinde baya bir sıkışık olacağını söyleyebilirim. Soğuk havalarda sıkışıklık avantaj olabilir, fakat ılık havalarda bu çadırda 4 kişi kalmanızı tavsiye etmiyorum.

Avantajları

  • Emsallerine göre fiyatı oldukça uygun. Aynı kategorideki rakiplerinin fiyatları 2 katından başlıyor.
  • Malzeme kalitesi yüksek. Fermuarlar problemsiz. Duraluminum poller kalın.
  • Piyasanın en iyi su geçirmezlik değerlerine sahip. Dikiş yerleri bantlanmış.
  • Balkonu çok geniş.
  • Penceresi mevcut.
  • 4 yönlü havalandırma kanalı var.
  • Rüzgara karşı dayanıklı yapı.

Dezavantajları

  • Kar etekleri yok. (Gerekli değil aslında)
  • Ağır bir çadır. Yukarıdaki kullanım amaçları dışında sırtınıza alıp gezmeniz mümkün değil.
  • Çok dikkat çekiyor, bir sürü insan gelip gidip inceliyor.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

“Husky Felen 3-4 Kişilik 5 Mevsim Çadır inceleme” üzerine 12 yorum

  1. Selamlar,

    Husky Felen 2+1 Kişilik (4,4 – 4,8 kg) ya da Husky Falcon 2 Kişilik (3,2 – 3,6 kg) çadırlardan birini 600 TL’ye alabiliyorum.

    Çadırda iki kişi kalacağız ve kış kampı için çadır alacağız.

    Otostopla (ve alan olmazsa yürüyerek) gezeceğimizden ağırlık önemli. Felen ile Falcon arasında 1,2 kg oynuyor. Hangi çadırı almalıyım, kararsızım. Yardımcı olur musunuz?

    Yanıtla
    • Merhaba, hafif olan çadırı tercih edin. Biriniz çadırın iç tentesini, diğeri dış tente ve polleri taşısın. Husky Felen aşırı büyük bir çadır. Falcon boyut olarak gayet yeterlidir. Selamlar

      Yanıtla
  2. merhabalar arama kurtarma faliyetleri yürütmek için 20 kişilik ekibime 4 veya 5 kişik çadır 5 mevsim çadır, ekipmanları vb ( ısıtıcılar aydınlatmalar vb. olmak üzere) cep sobaları içlikler olmak üzere malzeme almak istiyoruz ekip olarak bu konuda destek olabilirseniz seviniriz. (fiyatlar ve teknik destekk).. bu email üzerinden yardımlarınızı bekleyecegim. iyi çalışmalar..

    Yanıtla
  3. husk felen 3+1 çadırımı kurduğumda iç tente havada kalıyor ve tam yere oturmuyor,çadır yırtılır diye rahat yatamıyorum,iç tente çok geriliyor, acaba kurarken nerede hata yapıyorum?

    Yanıtla
  4. Uludağ’da ani bastıran tipi ve saatte 65 km hızla esen sert rüzgar yeterli alana kar duvarı yapmamıza imkan vermediğinden sadece tek çadırlık alana kar duvarı yaptık ve 8 kişi çadıra girdik. Tam 12 saat bizi barındırdı HUSKY FELEn ve o sert rüzgara dayandı. Teşekkürler HUSKY 🙂

    Yanıtla
    • Husky Felen gerçekten çok iyi bir çadır. Ağır gibi görünse de 4 kişilik gruplarda 1 kişi çadırı, diğerleri onun malzemelerini taşıyarak olayı dengeler diye düşünüyorum. Kocaman balkonu tarifsiz güzel.

      Yanıtla
  5. Ürünün bence tek dezavantajı ağır olması. Poller ile tente yi ayrı ayrı iki kişinin taşıması işi kısmen çözse bile toplam yükte değişen birşey olmuyor. Rüzgar dayanımı bence mükemmel (tek ayakta kalan çadır olduğunu bizzat yaşadım).Kurumumu süper hızlı. Bir iki defa kurup toplayınca iyice alışıyorsunuz. Bagaj kısmı oldukça geniş. sadece eşyalarınızı almak ile kalmayacak büyüklükte. iki kişi tabure ile içine oturup yemek yiyebilir.

    Yanıtla
  6. Merhabalar ailemle beraber üşümeden konforlu bir şekilde kamp yapmak için 6 kişilik bir çadır arıyorum bu çadırı yaz ve kış kamplarında kullanmak istiyorum bana ne tavsiye edersiniz.

    Yanıtla
  7. sevgili arkadaşlar bu çadırdan eşim hediye olarak almış ilk başta büyük gibi görünsede çadırın dikdörtgen olması diğer çadırlarla nerdeyse aynı alanı kullanıyor evet biraz ağır tdf nin kış kamplarında kullandım genelde tek başıma kaldım çok ama çok rahat çadırların limuzini gibi özellikle konfor arayanlara ve kamplara klüp ya da grup olarak gidenlere öneririm kış koşullarında tek başına kaldığınızda çok rahat ediyorsunuz yağmurdan yada tipiden dışarı çıkamadığınız durumlarda 6 kişiyle poker bile oynayabilirsiniz çadırın yüksekliği çok uygun 4 pollü oluşu çok dayanıklı yapıyor. alçak ve dar çadırlardan sıkılan bir çok dağcının sevgisini ve övgüsünü kazanıyor.2 kğ ağırlığı sorun etmeyenler için mükemmel bir çadır çantada taşıması biraz sorun oluyordu pollerini ayrıca çantaya yerleştirince çadırın hacmi küçülüyor.herkese tavsiye ediyorum. sevgiler

    Yanıtla

Yorum yapın