Hakkımızda

Outdoor Haber neler yapar?

Outdoor Haber’in öncelikli hedefi dışarıda hayat olduğunu yeni keşfeden; yani doğa ile flörte yeni başlayanlara , karşılaşacakları tehlikeler ve zorluklar hakkında bilgi vermek, onları doğa aşıklarının tecrübeleriyle buluşturan makaleler, araştırma yazıları, malzeme incelemeleri yayınlamaktır.

Bunun yanında bir diğer amacımız, doğa sporlarına ilgi duyanlara doğanın her elemanıyla bütünleşmeleri için farklı doğa  sporlarını da tanıtacağımız yazılar ve bu sporların profesyonelleriyle yaptığımız röportajların yer alacağı, sizi her yazımızda  doğaya yönlendiren bir tabela görevi üstlenmektir.

Doğanın yalnızca fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılayan bir “ana” olmadığını, ona ruhsal olarak da ihtiyaç duyduğumuzu  hatırlamak ve onunla bütünleşmek için dağına tırmanmak, denizine dalmak, patikalarında pedallamak, kuytu köşelerini keşfetmek için merak ettiklerinizi, ihtiyaç duyduklarını size sunan bir rehber olmaya gayret ediyoruz.

Outdoor Haber neden kuruldu?

Doğa sporlarına ilk ilgi duymaya başladığımızda, ihtiyaç duyduğumuz bilgileri derli toplu biçimde sunan hiçbir mecra bulamıyorduk. İnternet üzerinde yer alan çeşitli bilgilerden ihtiyaç duyduklarımızı ayıklamak için çok zaman harcıyorduk. Bu bilgilerin büyük çoğunluğunun güvenilir olmayan kaynaklardan derlenmiş olması, bizleri kuşkuya düşürüyordu.

Özellikle ekipman satın alırken, kullanıcıların bu yönde deneyimlerini paylaşacakları bir mecranın olmayışı bizlerde malzeme inceleme ve yayınlama fikrini doğurdu.

Malzeme incelemeye ek olarak; bugüne kadar kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirilen doğa severlere yurt dışı kaynaklar da takip edilerek oluşturulmuş güvenilir makaleleri derleyip bir araya getirmeye başladık.

2012 yılının Ocak ayında yayın hayatımıza başladıktan sonra geçen iki yılın ardından bugün aylık ortalama 60 bin ziyaretçiye doğa sporları hakkında bilgiler sunuyor, satın alacakları ekipmanlar konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz.

2019 yılı hedeflerimiz

  • Bugüne dek dağcılık, doğa yürüyüşü ve kamp ekseninde yazdığımız yazılara Bisiklet, Dalış gibi farklı spor dalları ekleyeceğiz.
  • Doğa sporu ekipmanları distribütörlüğü yapan firmalarla görüşüp malzeme inceleme bölümünü daha çok çeşitlendireceğiz.
  • Bugüne kadar atıl durumdaki forum bölümünü site ile entegre ettik. Outdoor Haber Forumu ziyaretçilerinin soru sorabilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri, ikinci el ekipman satış ve alışı yapabilecekleri şekilde hazırlayacağız.
  • Yazar alımı yapacağız.